Dokunmatik ekranlı MacBook ne zaman çıkacak?

macbook

İlk iPad Pro tanıtılmadan önce Apple’ın iPad’leri, MacBook‘larla birleştirip hibrit model geliştirdiği ve bu cihazı piyasaya süreceği iddia ediliyordu. Hatta o zamanlar söylentilerde iPad Pro’nun kademeli olarak MacBook’ların yerini alacağı belirtilmişti. Tabii ki böyle bir şey olmadı. Yeni bir iddiaya göre Apple dokunmatik ekranlı Mac çıkarmak istiyor. Yıllardır bu Mac modeli üzerinde de çalışıyor. Lafı daha fazla uzatmadan detayları mercek altına alalım.

Dokunmatik ekranlı iMac ya da MacBook yıllardır ara ara gündeme getirilen bir söylenti. Geçtiğimiz ocak ayında Bloomberg’te Mark Gurman bir rapor paylaşmıştı. Gurman, Apple mühendislerinin dokunmatik ekranlı Mac’le aktif olarak ilgilendiğini ve birkaç sene içinde bu modeli görebileceğimizi belirtmişti. Şimdi de Gurman’ı ve eski tarihli birkaç söylentiyi daha doğrulayan yeni dedikodu var.

Endüstri kaynaklarına dayandırılan taze rapora göre dokunmatik ekranlı ilk Mac’i en erken 2025’te görebiliriz. Kaynak, Apple’ın dokunmatik ekranı hem iMac hem de MacBook modellerinde test ettiğini, ilk dokunmatik ekranlı cihazın ise OLED ekranlı MacBook olacağını belirtti. iMac ise daha sonra piyasaya sürülecek. İlginç bir detay daha var, söz konusu dokunmatik ekranlı MacBook’ta ekran altında Face ID’nin olabileceğinden bahsedilmiş. Raporda, ekran altı Face ID’nin gelecek sene veya 2025’te çıkacak iPhone’lar olacağı, ancak Apple’ın ekran altı yüz tarama sistemini Mac’e eklemek istediği vurgulanıyor.

macbook

Dokunmatik ekranlı Mac’ler için ayrı bir işletim sistemi de kullanılmayacak. Kaynak, Apple’ın macOS üzerinden ilerlemeye karar verdiğini belirtiyor. Benzer detayı Mark Gurman da söylemişti. Şimdilik Apple ve gelecek Mac modelleri hakkındaki söylentiler bu kadarla sınırlı. Teknoloji devi belki planlarında değişiklik yapabilir. Apple’ın dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayarını 2025’te değil de, daha sonraki bir tarihte çıkabilir. Yeni bilgiler duydukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Giyilebilir teknoloji satışlarında büyük düşüş