Huawei, tüm kısıtlamalarına rağmen 5.5G teknolojisinde kararlı

hh6 1

Huawei ağ bağlantısı konusunda çalışmalarına devam ediyor. Şirket 5G’den sonraki adım olan 5.5G teknolojisi konusunda bir hayli iddialı.

Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2023’te Huawei, tüm bantları 5G’ye taşıyabilen yeni bir One 5G çözüm serisini tanıttı. Bu seriyi firma 5.5G teknolojisi olarak adlandırıyor. Projenin başındaki isim John Gao, yeni standardın yönlendirdiği hizmet trendleri arasında, iletişim içerikli bir değişiklik olduğunu belirtti.

Firma bu yeni teknolojinin birçok farklı sektörü dönüştürme ve dijitalleştirme gücüne sahip durumda. 5.5G teknolojisine geçilmesi ile beraber eMBB’nin bit başına maliyetini on kat azalacak ve UCBC geçişi ile beraber kullanarak daha yüksek yukarı bağlantı yetenekleri sağlamak gibi birçok açıdan 5G’den çok daha iyi performans göstereceğini tahmin ediyor.

Huawei

Bunun ile beraber Huawei uzun süredir ABD tarafından küresel ticaret kısıtlamaları ile karşı karşıya. Bu kısıtlamalar ile beraber birçok üretim malzemesine de erişemezken buna rağmen teknolojiyi yayma konusunda bir hayli iddialı. 

Bu zorluklara rağmen Huawei, teknolojilerini geliştirmeye ve 5.5G geliştirmeleri ile ilerlemeye devam ediyor. Şirket, bu yeni teknolojinin telekomünikasyon alanında birçok fayda ve ilerleme sağlayacağına inanıyor.

Bu ticari kısıtlamaların, şirketin 5.5G teknolojisini küresel ölçekte geliştirme ve uygulama konusunda ne kadar bir zorluk çıkaracağı tam olarak belli olmasa da firma bu zorlukların üstesinden geleceğine inanıyor. 

UGREEN 25000 mAh kapasiteli yeni Powerbank’i tanıttı