Apple dev ekrana sahip iMac’leri test ediyor

apple

Apple’a yakınlığıyla bilinen Mark Gurman’a göre teknoloji devi, 32 inç’lik ekranlı bir model dahil olmak üzere büyük ekranlı yeni iMac’leri test etmeye başladı.

Gazeteci Mark Gurman haftalık Power On bülteninde yine çarpıcı detaylar paylaştı. Gurman’a göre Apple, 32 inç’lik iMac’le birlikte büyük ekranlı iMac’leri test ediyor. Ancak bu iMac’lerin geliştirmesi daha ilk aşamalarında. Bu yüzden de dev ekranlı iMac’lerin en erken 2024 sonundan önce çıkması beklenmiyor. Gurman, bu yeni modellerin 2025’te çıkacağını düşünüyor.

Mark Gurman daha önce Apple’ın 30 inç büyüklüğünde ekrana sahip iMac geliştirdiğini söylemişti. Şimdi ise yeni iMac’ler içinde 32 inç’lik ekrana sahip başka bir model olduğunu belirtiyor. Şu anda satışta olan Pro Display XDR monitörle aynı boyda. 2019 Aralık ayında piyasaya sürülen Pro Display XDR, 6K çözünürlük sunuyor.

apple

Yenilenmiş modeller haricinde Apple son birkaç senedir 24 inç’lik iMac dışında başka model çıkarmadı. Intel işlemcili 27 inç’lik iMac ve iMac Pro ise üretimden kaldırıldı. Zaman zaman iMac Pro’nun geri döneceğine dair söylentiler çıksa da halen böyle bir model yok. Şu anda tek çözüm 27 inç’lik Studio Display alıp, Mac Pro veya Mac Mini’ye bağlamak. Bunun haricinde her şey bir arada sunan 27 inç veya daha büyük ekranlı iMac modeli bulunmuyor.

2021 Nisan’da piyasaya sürülen 24 inç’lik iMac, farklı renk seçeneklerine ve ultra ince bir tasarıma sahip. Cihazda M1 işlemcisi yer alıyor. Fakat Mark Gurman’a göre 24 inç’lik iMac’in M3 işlemcili yeni bir modeli çıkacak. Gurman dışında birkaç farklı kaynak da M3 işlemcili yeni iMac’lerden söz etmişti. Şu anda Apple’ın tüm işlemcileri TSMC’nin 5 nm (nanometre) sürecine dayanarak üretiliyor. M3 işlemcisinin üretimi ise 3 nm ile yapılacak. Daha düşük nm süreci, daha yüksek performans ve daha fazla güç verimliliği demek oluyor. 24 inç’lik yeni iMac’lerin bu sene veya gelecek sene başlarında çıkması bekleniyor.

Bitcoin , yeni haftaya 30.100$ seviyesinde başladı