Volkswagen 2040 yılına kadar içten yanmalı motor üretimine devam edecek!

Volkswagen

Alman otomotiv devi Volkswagen, geçtiğimiz haftanın ilk günlerinde ortaya atılan markanın 2026 yılından itibaren içten yanmalı motorların üretimini durduracağı iddialarını yalanladı. İşte detaylar.  

Geçtiğimiz günlerde Almanya’da düzenlenen bir endüstri konferansında konuşan Volkswagen Baş Stratejisti Michael Jost, geçtiğimiz hafta ortaya çıkan ve medyada geniş yer bulan asılsız iddiaların kısa sürede çeşitli spekülasyonlara yol açtığını belirten Jost, konu ile ilgili tüm iddiaları yalanladı ve Volkswagen’in 2026’da içten yanmalı motorların üretimini durdurmayacağı birinci ağızdan dile getirdi.

Öte yandan markanın teknik geliştirmeden sorumlu yönetim kurulu üyesi Dr. Frank Welsch de ortaya çıkan asılsız iddialara son noktayı koydu ve konuya büyük ölçüde açıklık getirdi. Açıklamasında “Yakın gelecekte otomobillerimizin en az % 25’inin saf elektrikli olmasını planlıyoruz. Ancak geriye cevap vermek zorunda olduğumuz % 75’lik büyük bir pazar payı kalıyor. Benzinli, dizel, CNG, hibrid, plug-in hibrid ve saf elektrikli güç ünitelerini geliştirmeye devam ediyoruz. Çok farklı çözümler olacak ve bölgelere göre değişecek” diyen Dr. Frank Welsch, böylece Volkswagen’in geleneksel içten yanmalı motorlardan uzun bir süre daha vazgeçmeyeceği sinyalini vermiş oldu.

Volkswagen 2040 belki daha da sonrasında içten yanmalı motorlu araç üretmeye devam edecek!

Öte yandan markanın önümüzdeki on yıl içinde piyasaya sürmek üzere yeni bir içten yanmalı motor tabanlı mimari platform geliştirmesi bekleniyor. Bu da en erken 2030 yılı gibi bu yeni platforma dayanan benzinli ve dizel motorların piyasaya sunulacağı anlamına geliyor. Ortalama yeni bir modelin zaman zaman makyajlanarak aynı jenerasyon ile 7-8 yıl piyasada kaldığı düşünürsek VW en az 2037-2038 yılına kadar içten yanmalı motorlu araç satmaya devam edecek gibi görünüyor.

Volkswagen Avrupa’nın en büyük EV üretim ağını kuruyor!

Volkswagen