Twitter’dan Türkiye Açıklaması!

3492

Bir süredir gündemi meşgul eden sosyal medya olayları giderek kızışmaya başlıyor. Geçtiğimiz günlerde alınan yargı kararlarına rağmen sosyal medya devi Twitter’a iletilen şikayet konusu içerikleri kaldırmadığı gerekçesiyle TİB (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) tarafından erişimi engellenmişti.

3492

İki gün önce ise sosyal medya devinin ilgili hesapları kapatmaya başladığı, hatta Samsun’da yaşayan bir kullanıcının şikayeti üzerine ilgili hesapların kapatıldığı belirtilmişti.

Twitter’a erişimin tamamen engellemesi için herhangi bir yargı kararı olmamasına rağmen, ilgili kurumların erişimi engellemesi üzerine sosyal medya devinden sert tepkiler geliyor. Hatırlatmakta fayda var; mahkeme kararlarına göre şikayet konusu olan içerik ve hesapların kapatılması söz konusu.

Günden güne kızışan olaylara rağmen geri adım atmayan hükümete karşı sosyal medya devi bir açıklamada bulundu. Sosyal medya devi yaptığı açıklamaya göre Türkiye’deki kullanıcıların gizlilik haklarını savunmaya devam etmekte kararlı görünüyor. Zira hiçbir şekilde kullanıcıların bilgilerinin yetkilileri verilmeyeceğinin altını çiziyor.

Bu açıklama ile Twitter kullanıcıları bir nebze rahatlamış olsa dahi, ABD, Rusya ve İngiltere gibi ülkelerin yasalarına göre hareket eden Twitter zorla da olsa Türkiye yasalarına da uymak zorunda kalacak.

Bakalım önümüzdeki günler bizlere neler gösterecek…