Vivo bu pazarda Honor ve Apple’ı geride bıraktı

Vivo bu pazarda Honor Apple'ı geride bıraktı

Çin pazarı son birkaç yılda bazı önemli değişiklikler gördü. Eskiden pazar lideri olan Huawei artık ilk beşte bile değil. Akıllı telefon pazarında dokuz yılın en kötüsünün yaşandığı ikinci çeyreğin ardından, Temmuz ayı için yeni bir rapor ortaya çıktı. Rapor sonuçlarına göre Vivo önde görünüyor. İşte detaylar.

Counterpoint Research tarafından hazırlanan rapor Temmuz 2021 verilerini içeriyor. Rapor sonuçlarına göre Vivo son çeyrekte %1’lik bir artışla %24’lük pazar payına erişmiş. Şu anda Çin pazarında Vivo zirveye yerleşmiş durumda. OPPO %20 pazar payı ile ikinci sırada yer alırken, Xiaomi %15 pazar payı ile üçüncü sırada yer alıyor.

Vivo bu pazarda Honor Apple'ı geride bıraktı

Eski Huawei yan kuruluşu Honor, Apple’ı geçerek %13’lük pazar payıyla dördüncü sırayı almış. Honor ikinci çeyreğin sonunda ilk beşte bile değildi bu nedenle şu anki başarısı oldukça etkileyici diyebiliriz. Apple şu anda %12 pazar payıyla beşinci sırada yer alırken, Huawei %8 pazar payıyla altıncı sırada yer alıyor. Başka bir rapor, Apple ve Huawei’nin 900 doların üzerinde fiyatlı cihazlarla birinci sınıf akıllı telefon kategorisine liderlik ettiğini ortaya koyuyor. İki şirket fiyatı 600 ila 800 ABD doları arasında olan telefonlar kategorisinde de lider. Ancak 200 ila 300 doları ve 300 ila ABD dolar kategorisindeki cihazlar için Vivo ve OPPO lider konumda. Fiyatı 400 doların altında olan bütçe telefonlar için OPPO ilk sırada, Honor ise kinci sırada geliyor. Xiaomi, 100 doların altındaki kategorideki cihazlar için pazar lideri konumunda.

Facebook yanlış bilgilerin haberlerden çok daha fazla etkileşim aldığını duyurdu