Disney oyun dünyasına girmeye hazırlanıyor

Disney oyun

Disney yönetimi içinde bazı isimler, şirketin oyun dünyasına girmesi için planlar yapıyor. Şirketin ilk hamlesi Electronic Arts’ı satın almak olabilir.

Yıllardır sinemada gişeyi domine eden Disney, çok yakında oyun dünyasında da önemli bir aktör haline gelebilir. Bu hafta ortaya çıkan bilgiler, şirket içinde bazı üst düzey yöneticilerin oyun alanına girmeleri gerektiğini gösterdiğini gösteriyor. Yönetim kadrosunu bu alanda çizmeye başladığı yol haritasının ilk durağı ise önemli bir oyun stüdyosunu satın almak olacak gibi görünüyor. Şirket, halihazırda oyun dünyasında güçlü bir varlığı olan bir stüdyoyu satın alarak bir anda bu alana iddialı bir giriş yapabilir.

Yine aynı kaynaklar tarafından paylaşılan bilgilere göre Disney yöneticilerin gözünü diktiği oyun stüdyolarının başında Electronic Arts geliyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl ortaya çıkan haberler, Electronic Arts’ın olası bir satın almaya açık olduğunu söylüyordu. Bu iki bilgiyi bir araya getirdiğimizde ortaya sansasyonel bir satın alım ihtimali çıkıyor.

disney

Ancak Disney’in oyun dünyasına girip girmeyeceği henüz netlik kazanmış değil. Çünkü her ne kadar yönetim kadrosunda bazı önemli isimler bunun için bastırıyor olsa da Disney CEO’su Bob Iger’ın bu konuda kararsız olduğu söyleniyor. Yöneticilerin Iger’ı ikna edip edemeyeceğini bekleyip göreceğiz. Ancak olur da Bob Iger bu işe yeşil ışık yakarsa oyun dünyasında dengeleri değiştirecek birkaç anlaşmaya şahit olabiliriz.

PlayStation Plus’a bu ay eklenecek oyunlar belli oldu