Disney ücretsiz oyun üzerinde çalışıyor

Disney Plus akışında reklamlar sunmaya başlayacak

Disney ücretsiz oyun üzerinde çalışıyor. Hayat simülasyonu oyunlarının ne kadar popüler olduğunu gözden kaçırmayan Disney, Disney karakterleriyle (ve muhtemelen üzerlerinde yapılacak mikro dönüşümlerle) dolu kendi oyununu yaratmaya karar verdi. Üstelik bu ücretsiz sunulacak bir oyun olacak. Disney Dreamlight Valley ismi verilecek olan oyunun geliştirilmesi  Fransız oyun geliştirici Gameloft tarafından yürütülüyor.

Marvel Netflix şovları 16 Mart'ta Disney+'a geliyor

Dreamlight Valley oyunu sizi “bir zamanlar cennet gibi olan bir köye, yaşanan ‘Unutma’ adlı gizemli bir olaydan sonra gelen yıkım ve felaketleri düzelterek, bu güzel köyü yeniden inşa etmekle” görevlendirecek.

Bu inşa, gizemleri çözmenize, malzeme toplamak için görevlere devam etmenize, çiftçilik görevlerini yerine getirmenize ve ihtiyaç duyduğunuz diğer kaynaklar için dükkan sahipleriyle para harcamanıza yardımcı olmak için tanınmış Disney ve Pixar karakterlerinin hikayeleriyle  ilişkiler kurmanızı ve bu karakterlerle  birlikte çalışmanızı gerektirecek.

Ms Marvel, Disney+'ta 8 Haziran'da ortaya çıkacak

Disney ücretsiz oyun üzerinde çalışıyor

Oyun, köyü kişiselleştirmenize, köyde hayalinizdeki evi yaratmanıza ve giydiğiniz kıyafetler ve satın alacağınız mobilyalar için “sınırsız” özelleştirme seçenekleri arasından seçim yapmanıza izin verecek. Oyunda ayrıca Disney ve Pixar‘dan ilham alan ve aralarından seçim yapabileceğiniz sayısız mobilya ve kıyafet de yer alacak.

Disney+ bu yaz 42 ülkeye yayılacak

Disney Dreamlight Valley, önümüzdeki yıl Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S ve PC’de oynanabilir olacak. Ancak Disney oyunu bu yaz sunabilmek için bir Erken Erişim planı üzerinde çalışıyor. Bu erken erişimden faydalanabilmek için bir Founder’s Pack satın almak veya aktif bir Xbox Game Pass üyeliğine sahip olmak gerekiyor. Founder’s Pack’in fiyatı  ise henüz açıklanmadı.

Blizzard, ilk Warcraft mobil oyununu 3 Mayıs’ta tanıtacak