Disney+ kullanıcı sayısı 138 milyonu geçti

Disney+

Netflix kan kaybederken Disney yükselişini sürdürüyor. Disney+ son çeyrekte 7.9 milyon yeni kullanıcıya ulaştı.

Bildiğiniz gibi Netflix uzun süredir dijital platform pazarını domine ediyor. Ancak şirketin son mali çeyrekte ilk kez kullanıcı kaybettiğini açıklaması Netflix’in doğal sınırlarına ulaşmış olabileceğini gösteriyor. Öte yandan Netflix’in bu alandaki en büyük rakiplerinden biri olan Disney ise hala büyümeye devam ediyor. Her çeyrekte kullanıcı sayısını biraz daha arttıran Disney+ son çeyrekte de iyi bir performans sergiledi ve 7.9 milyon yeni kullanıcıya ulaştı. Böylece platformun toplam kullanıcı sayısı 138 milyonun üzerine çıktı.

Üstelik platformun bu yükselişi önümüzdeki aylarda da devam edecek gibi duruyor. Çünkü bildiğiniz gibi Disney, dijital platformunu aralarında Türkiye’nin de yer aldığı pek çok yeni ülkeye sunmaya hazırlanıyor. Disney+, Türkiye’de 14 Haziran’da yayın hayatına başlayacak.

1648533822 Disney Logo 2903

Dünya genelinde 222 milyon abonesi bulunan Netflix hala bu alanda açık ara lider durumda. Ancak iki platformun gidişatı bu farkın bir kaç yıl içinde değişebileceğine işaret ediyor. Özellikle de Netflix yakın zamanda önemli değişiklikler yapmazsa.

Öte yandan bu pazarda payını artıran tek şirket Disney de değil. Warner Bros.’un HBO Max platformu da HBO ile birlikte hesaplandığında 77 milyon aboneye ulaşmış durumda.

Bu alandaki en önemli şirketlerden biri olan Amazon’un ise Prime Video platformu da 200 milyon aboneye yaklaşmış durumda. Ancak Prime Video tüm Prime üyelerine sunulduğu için bu 200 milyonun ne kadarının sadece Video kısmı için servise abone olduğu bilinmiyor.

Netflix reklamlı paketini bu yıl hayata geçirecek