iPhone 14 USB-C ile gelecek!

iPhone 14 ekran altı kamera

Son birkaç yıldır ortalıkta dolaşan “iPhone’larda USB Type-C portu bulunacak” iddiası bir kez daha gündeme geldi.

iPhone 14 USB-C ile gelecek! Teknoloji dünyasının en önemli figürlerinden biri olan Apple, kendi ekosistemi içerisinde var olan bir firma. Hem cihazlarında hem yazılımlarında neredeyse tamamen içe kapalı bir sistemi bulunan Amerikalı teknoloji devinin bu konularda fikrini değiştirdiği nadir görülen bir durum. Bununla birlikte yakın bir zamanda böylesi bir geri adımın örneğini görebiliriz.

iphone 14

Sık sık Apple hakkında verdiği tutarlı bilgilerle gündeme gelen ünlü analist Ming-Chi Kuo, bu kez de şirketin en popüler cihazı olan iPhone’larda Lightning portlarını terk ederek neredeyse bütün büyük markalar tarafından kullanılan USB Type-C’ye geçiş yapacağını iddia etti.

iPhone 14 Pro Max

iPhone 14 USB-C ile gelecek!

Bu iddialarına kaynak olarak Apple tarafından tedarikçiler nezdinde yapılan bazı anket çalışmalarını gösteren Kuo, söz konusu geçişin bir sonraki model olması beklenen iPhone 14’de yaşanabileceğini de söyledi.

iPhone 14 'tam bir yeniden tasarım' ile gelecek

Aslında bu söylentiler yeni sayılmaz. Neredeyse son 2 yıldır iPhone’larda USB Type-C portlarının kullanılmaya başlanacağı söylenip duruyor. Ancak bugüne kadar Apple, bu konuda herhangi bir taviz vermiş değil. Taviz vermek diyoruz çünkü Avrupa Birliği’de Apple’a iPhone’larda Lightning yerine USB Type-C’nin bulunması konusunda baskı yapıyor.

Birliğin böyle bir talepte bulunmasının nedeni ise, birliğe üye bütün ülkelerde tek bir şarj portunun kullanılması ve bu sayede belli bir düzenin sağlanması. Apple’ın bu konuda nasıl bir tavır sergileyeceğini ise ancak zaman gösterecek.

Elon Musk Donald Trump’ın Twitter yasağını kaldıracak