Netflix’ten sonra Disney+ da hesap paylaşımını yasaklıyor

Disney+ şifre paylaşımı konusunda ciddi adımlar atıyor!

Netflix’in ardından Disney+ da kullanıcıların başkalarıyla şifre paylaşarak aynı hesabı ortak kullanmalarını yasaklamaya hazırlanıyor.

Bildiğiniz gibi Netflix geçtiğimiz aylarda çok tartışılan bir karara imza attı ve aslında kurulduğu günden beri müsamaha ettiği şifre paylaşımına bundan sonra izin vermeyeceğini duyurdu. Başka evlerde yaşadıkları halde aynı hesabı kullanan kişilerin bundan sonra Netflix’i ortak kullanamayacakları anlamına gelen bu karar, tahmin edebileceğiniz gibi kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılandı. Hatta bu uygulamanın devreye sokulmasının ardından bazı kullanıcılar aboneliklerini iptal etti. Ancak günün sonunda Netflix bu işten kârlı çıktı. Çünkü her ne kadar bazı kullanıcılar aboneliklerini iptal etmiş olsa da çok daha fazlası yeni abonelik almak zorunda kaldı. Bu da Netflix’in düşüşe geçen kullanıcı sayısının bir anda yeniden hızla artmasını sağladı.

Netflix’in hesap paylaşımını yasaklama kararıyla yakaladığı bu başarı Disney’e de ilham vermiş olsa gerek ki Disney+ da çok yakında benzer bir uygulamayı yürürlüğe koymaya hazırlanıyor.

Disney+ vs. Netflix

Hatırlarsanız Neflix, hesap paylaşma yasağını tüm dünyada devreye sokmadan önce ilk olarak belli başlı ülkelerde test etmişti. Netflix pilot bölge olarak Güney Afrika’yı seçmişti. Şimdi Disney+ bir benzerini Hindistan’da yapıyor. Paylaşılan son bilgilere göre Disney, Hindistan’da aynı evde yaşamayan kullanıcıların aynı hesabı ortak kullanmasını yasakladı. Netflix’te olduğu gibi Disney tarafında da Hindistan’da başlayan bu yasağın yavaş yavaş tüm dünyaya yayılacağı tahmin ediliyor. Şüphesiz Disney bu kararın Netflix’inkine benzer bir etki yaratmasını ümit ediyor. Ancak sonucun böyle olup olmayacağını zaman gösterecek.

Samsung’un geliri de kârı da hızla düşüyor