Dijitalleşme dünyanın ağırlığını artırıyor: İlginç araştırma sonuçları

Türk Telekom Dijital Eğitim

Dijitalleşme dünyanın ağırlığını önemli ölçüde artırıyor. Konu ile ilgili yapılan bir araştırma karşımıza ilginç sonuçlar çıkardı. Hadi gelin merak edilen tüm ayrıntılara birlikte bakalım.

YouTube videoları, sayısız SMS ve milyarlarca tweet ile birlikte dijitalleşme dünyanın ağırlığını önemli ölçüde artırıyor. Konuyla ilgili yapılan yeni bir araştırma belkide eşi benzeri bulunmayan sonuçlar ortaya çıkardı. Portsmouth Üniversitesi fizikçileri tarafından yapılan bir araştırma ile birlikte tuhaf bulgular elde edildi.

Bilim insanları bugüne kadar hiç yapılmayan bir araştırma gerçekleştirdi. Bu araştırmaya baktığımızda çok uç bir konsept olduğunu görüyoruz. Bilim camiası dijital verinin ne kadarlık bir kütleye sahip olduğunu ölçmeye çalışıyor. Ayrıca bu kütlenin maddenin garip yeni bir hali olduğu ifade ediliyor.

Dijitalleşme dünyanın ağırlığını artırıyor

Dijitalleşme ile birlikte 350 yıl içerisinde dijital verilerin ağırlığı korkunç bir boyuta ulaşabilir. Dünyadaki tüm atomlardan daha ağır basabileceği tahmin edilen dijital veriler, dünyanın ağırlığına katkıda bulunacak. Böyle bir durumda dünyanın çökme problemi bile ortaya çıkabilir.

Dijitalleşme dünyanın ağırlığını

Bilim insanları yaptıkları yeni deneylerde bir elektrondaki bilginin günümüz dijital verileri ile kıyaslamasını gerçekleştirdi. Yapılan araştırmada dijital verilerin elektrondaki bilgilerden 22 milyon kat daha küçük olduğu ifade edildi. Fakat bu veriler biriktiğinde ortaya dünyanın ağırlığını etkileyebilecek sonuçlar ortaya çıkıyor.

Dijital ayak izi istihbaratını güçlendiriyor

Dijitalleşme dünyanın ağırlığını artırırken bilim insanları 350 yıllık bir süre verdi. Bu süre içerisinde verilerin ne kadarlık ağırlığa sahip olacağı en büyük merak konularından bir tanesi. Bilim insanlarına göre bu ağırlık dünyayı olumsuz yönde etkileyecek. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.