Dünyanın ilk yapay zeka üniversitesi binlerce başvuru aldı

yapay zeka universitesi

Mohamed Bin Zayed Üniversitesi, Dünyanın ilk yapay zeka üniversitesi olarak biliniyor. 3.200’den fazla başvuru alan üniversite kendi kategorisinde uzman olan kişiler tarafından ders verilecek olan bir yer. İşte haberimizin detayları.

Birleşik Arap emirlikleri’nde kurulan ve yapay zeka alanında çalışmalar yürütmek isteyen kişilerin ilgi odağı olabilecek bu üniversite bir ilk. Bazı kişiler yapay zeka üniversitesine önemli bir katılım olmayacağını savunurken, kimileri de ciddi bir destek verileceğini ifade etti. Görünen o ki daha şimdiden üniversiteye binlerce başvuru geldi.

Dünyanın ilk yapay zeka üniversitesi araştırma odaklı olacak

Dünyadaki ilk yapay zeka üniversitesi olma özelliğini taşıyan bu üniversite, büyük bir öğrenci akını bekliyor. Ayrıca; Abu Dabi’de kurulan üniversite, yüksek lisans seviyesinde olmakla birlikte aynı zamanda araştırma merkezli olması planlanan bir yer.

AI robotlar

Bazı üniversiteler ağırlığını daha çok derslere verirken, kimileride araştırma ve geliştirme çalışmalarına önem gösteriyor. ilk yapay zeka üniversitesi olma özelliği gösteren bu yer ise yapay zeka alanında teorik araştırmaların yapıldığı bir merkez olacak. Ayrıca laboratuvarında, teorik bilgiler uygulamaya çevrilebilecek.

Üniversiteye 3200 civarında başvuru oldu. 3.200’den fazla öğrencinin 1.681 tanesi henüz lisans eğitimi alan son sınıf öğrencilerinden oluşurken, başvuru sahibi 234 kişi lisans eğitimini 1 yıldır bitirmiş kişilerden oluşuyor. Eylül 2020 itibarıyla bu yapay zeka üniversitesi’nde eğitimler başlayacak. Peki sizce yapay zeka ile ilgili bu tür teorik yatırımlar önemli bir gelişme sağlayacak mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Yapay zeka koklamayı öğrenecek