Dijital paralar geleceğin ödeme sistemi olacak: Türkiye daha şimdiden hazır

çin dijital parası

Dijital paralar geleceğin ödeme sistemi olarak karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Yapılan bazı araştırmalar bu konuda son derece önemli detayları karşımıza çıkardı. Hadi gelin tüm bu ayrıntılara birlikte bakalım.

Bitcoin ile birlikte dijital paralara yönelim ciddi oranda artış gösterdi. Hatta kripto paralar için yeni bir devrim diyenler de az değil. Merkez Bankaları ise yaşanan bu gelişmelere kayıtsız kalmadı ve önemli bir karar aldı. Şu sıralar birçok Merkez Bankası dijital para üretmekle meşgul.

Çin Merkez Bankası tarafından alınan bir karar ile birlikte dijital Yen piyasaya sürüldü. Toplumun önemli bir kısmı bu yeni para türüne alıştı bile. Yapılan bir araştırma ise gençlerin önemli bir bölümünün bu dijital paralara hazır olduğunu gösteriyor.

Dijital paralar geleceğin ödeme sistemi olarak güven veriyor

Kurumsal blok zinciri girişimi Guardtime tarafından yapılan bir araştırma konuyla alakalı bazı önemli detayları gözler önüne serdi. Öncelikle gençlerin üçte iki gibi bir bölümünün bu tür bir dönüşüme hazır olduğu görüldü. Merkez bankası dijital para birimi kullanabileceklerini söyleyen gençler bu tür değişimlere hazır.

dijital paralar geleceğin ödeme

Avrupa, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuzey Amerika gibi ülkelerde yapılan çalışmalar sonucunda ortaya bazı ilginç veriler çıktı. Mesela yapılan ankete katılanların yüzde 64 gibi bir bölümü dijital para testlerine katılmak istediğini söyledi. Ayrıca yüzde 33 gibi bir bölüm yüksek ihtimalle kullanacağını ifade etti.

2021 dijital haber raporu Türkiye hakkında ilginç detaylar içeriyor

Maaşların bir merkez bankası dijital para birimiyle ödenmesi fikri ise birçok genç tarafından kabul görüyor. Türkiye’de de durumun benzer olduğunu söyleyebiliriz. Peki siz Merkez Bankası tarafından çıkarılan bir dijital parayı kullanmak ister miydiniz?