Google AMP devri sona eriyor: Zamanı gelmişti artık

Google AMP devri

Dünyanın en büyük platformları içerisinde yer alan Google, AMP devri için bitiş sinyalleri veriyor. Resmi blog sayfasında konuyla alakalı açıklamalar yapan şirket önemli bir haber verdi. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Haziran ayında algoritmalarında önemli değişikliklere yer veren Google bu değişikliklerine devam ediyor. Böylece birçok kullanıcıyı memnun edecek bir sistem geliştirmeye çalışıyor. Websiteler için önemli bazı değişiklikler yaratan bu gelişme ile birlikte Google birkaç adım önde olacak.

Hızlandırılmış Mobil Sayfalar olarak bilinen AMP bu güncellemeler ile birlikte tarihe karışıyor. Böylece Google birçok kullanıcının istediğini tek seferde sunmuş olacak. Arama sonuçlarından kalkmaya başlayacak olan AMP sayfalar, en büyük değişiklik olarak görülüyor.

Google AMP devri yavaş yavaş bitecek

Google, 2021 yılındaki büyük güncellemeleri sayesinde radikal değişikliklere imza atmaya hazırlanıyor. Her ne kadar platformda hızlı sonuçlar gösterse bile yine de AMP pek sevilmedi. Geliştiriciler ve kullanıcılar bu sisteme her zaman karşı oldu. Elbette beğenenler de vardı ancak sayıları oldukça azdı.

Google AMP devri

AMP’ye ait şimşek sembolünü kaldırarak işe başlayan Google, kademe kademe bu projeyi hayatımızdan silecek. Son olarak bazı küçük değişiklikler ile birlikte bu teknoloji tamamen yok olup gidecek. Böylece Google hem kullanıcılara hem de geliştiricilere kulak astığını bir kez daha göstermiş oldu.

Twitter, Google hesabınızla giriş yapmanıza izin verecek

İşin aslına bakacak olursak Google için önemli bir viraj olacak. Hızlı sonuç göstermek ne yazık ki kolay bir iş değil. Şirketin bu şekilde hızlı sonuçlar gösterebileceği AMP sistemine ihtiyacı var. Ancak bu seferki güncelleme yeni sistem kurmak yerine yıkıcı olacak. Peki siz AMP hakkında ne düşünüyorsunuz?