Dieter Zetsche: Mercedes-Benz müşterileri dizel modelleri tercih ediyor

Dieter Zetsche Mercedes Benz müşterileri dizel modelleri tercih ediyor

Alman otomotiv endüstrisinin ileri gelen şirketlerinden Daimler AG CEO’su Dieter Zetsche geçtiğimiz günlerde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zetsche “Mercedes-Benz müşterileri bazı politikacıların aksine dizel modellere daha fazla güveniyorlar” dedi. Şirketin 2018 satışlarında dizel modellerde ufak bir düşüş mevcut. Ancak şirket 2017 yılında 2016’ya kıyasla çok daha fazla dizel model sattı.

Mercedes-Benz CEO’su Dieter Zetsche “Mevcut satışlarımızın %50’sinden fazlasını dizel modeller oluşturuyor. Bu da müşterilerimizin içten yanmalı dizel motorlara hala güvendiğini gösteriyor” dedi.

Sadece Daimler AG değil, bir başka Alman otomotiv devi de dizel motorlar konusunda iyimser. Volkswagen Group CEO’su Matthias Mueller geçtiğimiz Mart ayında İsviçre-Cenevre’de düzenlenen 2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda konuştu. Mueller “ Dizel modeller çok kısa bir zaman içerisinde kendi Rönesans dönemini yaşayacak. Çünkü kullanıcılar dizel modellerin rahatlığını bir kez daha keşfedecekler” dedi.

Geçtiğimiz Şubat ayında Almanya’nın Leipzig şehrindeki Federal İdare Mahkemesi, şehirdeki idari yöneticilerin dizel motorlu araçların şehre girişini yasaklama yetkisi verdi. Çıkan bu yasaya göre eyalet ve belediye makamları hükümetten bağımsız olarak dizel araçlar için sert önlemler alabilecekler. Ancak tüm bu gelişmelere rağmen Almanya’da dizel araç kullanımı oldukça yaygın. Aynı durum Avrupa geneli için de geçerli. Avrupa sıfır otomobil pazarının yaklaşık % 44’lük bir kısmını dizel modeller oluşturuyor.

Maserati Levante Trofeo geliyor! İşte Detaylar