Mercedes-Benz 774 bin dizel aracı geri çağırdı!

Daimler AG

Daimler AG CEO’su Dieter Zetsche, Alman Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer ile Mercedes-Benz’in dizel emisyon değerlerinde yaptığı usulsüzlükler ile ilgili görüştü. İşte detaylar.

Daimler AG CEO’su Dieter Zetsche, Alman Ulaştırma Bakanı ile iki hafta içerisinde ikinci kez görüştü. Görüşmenin ardından Berlin’den basın açıklaması yapan Bakan Scheuer, emisyon değerlerini manipüle eden bir takım cihazlar nedeniyle Mercedes-Benz’e Avrupa’da tam 774 bin aracı geri çağırması gerektiği emrini verdiğini söyledi.

Scheuer: Geri çağırma emrini Daimler AG ile saatler süren müzakerelerden sonra verdik

Geri çağrılan araçlar Mercedes-Benz Vito, Mercedes-Benz GLC 220d ve Mercedes-Benz C220d modellerinden oluşuyor. Ayrıca araçlardan yaklaşık 238 bini Almanya’da bulunuyor.

Daimler AG, hükümetle uzun süren temaslardan sonra yüz binlerce aracı çağırmaya mecbur kaldı. Alman otomotiv devi bunu tek çıkış noktası olarak da görmüş olabilir. Çünkü mevcut çağrılan 774 bin araca sadece yazılım güncellemesi gerçekleştirecek. Aksi halde araçlarda parça değişimi yapmaya ve bununla birlikte milyarlarca avro para cezası ödemeye mecbur kalacaktı.

Apple CarPlay artık Google Haritalar’a izin verecek!

Avrupa’nın en büyük haftalık dergilerinden Der Spiegel’e göre Zetsche’nin iki hafta kadar önce hükümetle yaptığı görüşmeler sırasında Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer, Alman otomotiv devini 3.75 milyar avroluk bir ceza yaptırımı ile tehdit etti. Daimler AG ise emisyon yazılımlarını güncellemek için araçları gönüllü olarak geri çağırdı.

Daimler AG