Maserati Levante Trofeo geliyor! İşte Detaylar

Maserati Levante Trofeo geliyor İşte Detaylar

İtalyan lüks otomobil üreticisi Maserati, SUV segmentindeki amiral gemisi Maserati Levante Trofeo modelini yeniledi. Tüm dünyada SUV’ların Ferrarisi olarak bilinen Levante Trofeo ilk olarak geçtiğimiz günlerde New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nda ortaya çıktı.

Dünyanın en hızlı SUV’u olduğu iddia edilen Maserati Levante Trofeo, 590 beygir güç ve 730 nM tork üreten 3.8 litrelik twinturbo V8 motora sahip.

Maserati Levante Trofeo, güçlü motoru sayesinde 0-100 km/s hıza sadece 3.9 saniyede ulaşırken maksimum 300 km/s hıza çıkabiliyor. Ayrıca araçta Maserati’nin Q4 olarak adlandırdığı  “Akıllı Dört Tekerlekten Çekiş Sistemi” mevcut.

Trofeo’yu özel yapan şey sadece yüksek motor gücü değil. Araç 50:50 ağırlık dengesi ile düşük bir ağırlık merkezine sahip. Bunun yanı sıra mevcut Normal, ICE, Sport ve Off-Road sürüş modlarına ek olarak Corsa olarak adlandırılan özel bir sürüş modu da eklenmiş. Bu sürüş modu sürücüye daha hızlı vites değiştirme imkanı tanırken, daha yüksek motor tepkileri veriyor. Ayrıca bu mod, egzoz valfleri açılması ile aracın daha yüksek ses çıkarmasını sağlıyor. Kısacası “Corsa” tam bir yarış modu diyebiliriz.

Maserati Levante Trofeo geliyor İşte Detaylar 2

Önümüzdeki yaz aylarında markanın İtalya’daki Turin fabrikasında üretime girecek modelin 2018 sonu ya da 2019 başları itibariyle piyasaya çıkarılması bekleniyor.

Volkswagen Atlas Tanoak Konsepti ile New York’a çıkarma yaptı!