Diablo 4’ün güncellemesi büyük boyutlu olabilir

diablo 4

Diablo 4’te 1. sezonun başlamasına çok az zaman kaldı. Blizzard, 1. sezon öncesinde yeni içerikleri oyuna eklemek ve oynanışta bazı mekanikleri dengelemek için güncelleme yayınlayacak. Söylenenlere göre güncellemenin boyutu büyük olabilir.

Blizzard son birkaç gündür Diablo 4 için 18 Temmuz’da güncelleme yayınlayacağını söylüyordu. Beklenen tarih geldi. Bugün itibarıyla Diablo 4 için yeni güncelleme kullanıcıların beğenisine sunulacak. Dedikodulara göre büyük boyutlu güncelleme olabilir. Bu yüzden diskte biraz yer açmayı bile tavsiye edenler var. Güncelleme Season of the Malignant’la ilgili yeni görevleri, yeni üst düzey eşyaları (Bir tane de Uber Unique olduğu belirtiliyor), kısaca yeni içerikleri oyuna dahil edecek. Yamanın notları bile toplamda 6600 kelimeden oluşuyor.

diablo 4

Blizzard’ın güncellenmeyle birlikte oynanış mekaniklerine ‘denge’ getireceği de söyleniyor. Görünüşe göre karakter sınıflarında bazı yeteneklerin gücü düşürülecek ve böylece bazı build’lerin etkisi düşürülecek. Geçtiğimiz günlerde birkaç oyuncunun Druid build’leriyle tek vuruşta milyarlık vuruşlar yapması oldukça konuşulmuştu. Söz konusu build’lerle oyunun en zor boss’u olan Lilith bile 90 saniyede öldürüldü. Blizzard’dan bir kişi de “Geliştirici ekibimiz bu durumu yakın gelecekte değiştirmeyi planlıyor. Dengeyi iyileştirmek ve korumak istiyoruz” demişti. Büyük ihtimalle bu güncellemede söz konusu değişiklikler olacak.

Oyunun 1. sezonu Season of the Malignant, 20 Temmuz’da çıkacak. Sezon, Diablo serisinde yeni görevler, çeşitli ödüller içeren bir oynanış mekaniğidir. Sezon içeriğinden yararlanmak için yeni bir karakterle oyuna başlamak gerekir. Sezona katılmak için senaryoyu da bir kere bitirmek yeterli. Eğer ana hikaye daha önce bitirildiyse, yeni karakterle hikaye görevlerini yapmaya gerek yok. Sezonda amaç yeniden oynanabilirlik sağlamak. Bu durum eski Diablo oyunlarında vardı. Benzer oynanış içeriği Diablo gibi ARPG yani aksiyon rol yapma türündeki bazı oyunlarda da var. Özetle sezonun içeriği ve oynanış mantığı bu şekilde.

iPhone 15’in renk seçenekleri ortaya çıktı