Blizzard, Diablo 4’ün yeni içeriklerini tanıtmaya hazırlanıyor

123 2

Diablo 4 hakkında bazı şikayetler olsa da, oyun genel olarak oldukça beğenildi. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan güncelleme olumlu geri dönüşler aldı. Oyuncular güncellemeden sonraki adımın ne olacağını merak ediyor. Blizzard kısa süre sonra 1. sezon dahil olmak birçok noktayı açığa kavuşturacak.

Blizzard, 6 Temmuz’da yani Perşembe günü hem Diablo 4 hem de Diablo Immortal’ı kapsayan Diablo canlı yayını yapacağını açıkladı. Twitch ve YouTube’tan izlenebilecek bu canlı yayında, oyunlarla ilgili yenilikler ve gelecek içerikler açıklanacak. Diablo 4’ün 1. sezonu da kesin çıkış tarihine kavuşacak. 1. sezonun Temmuz’un ortası ile sonu arasındaki bir tarihte yayınlanması bekleniyor. Bu arada canlı yayında oyuncularla soru – cevap etkinliğinin de yapılması planlanıyor.

diablo 4

Diablo 4’te bahsedilen sezon tam olarak nedir? Aslında sezon, Diablo serisinde yeni görevler, çeşitli ödüller içeren bir oynanış mekaniğidir. Sezon içeriğinden yararlanmak için yeni bir karakterle oyuna başlamak gerekir. Sezona katılmak için senaryoyu da bir kere bitirmek yeterli. Eğer ana hikaye daha önce bitirildiyse, yeni karakterle hikaye görevlerini yapmaya gerek yok. Sezonda amaç yeniden oynanabilirlik sağlamak. Bu durum eski Diablo oyunlarında vardı. Benzer oynanış içeriği Diablo gibi ARPG yani aksiyon rol yapma türündeki bazı oyunlarda da var. Özetle sezonun içeriği ve oynanış mantığı bu şekilde.

Bir süre önce Diablo 4’te eski karakterlerle sezonlara katılabileceği ileri sürülüyordu. Ancak geliştirme ekibinin en yetkili ismi Rod Fergusson böyle bir şey olmadığını, yıllardır süre gelen sezon oynanışında değişiklik yapılmadığını açıkça söyledi. Fergusson, Diablo 4’ün 1. sezon içeriğini oynamak için yeni karakterin gerekli olduğunu yeniden onayladı.

Yarı iletken pazarında gelir rekor seviyede azalmaya devam ediyor