Diablo 4’ün bonus XP etkinliği duyuruldu

123 66

Blizzard, Diablo 4 için bonus XP ve altın etkinliği olacağını açıkladı. Karakterinizin seviyesini daha hızlı şekilde yükseltebilirsiniz.

Diablo 4‘ün bonus XP ve altın etkinliği, 1 Eylül’de başlayacak ve 5 Eylül’e kadar sürecek. Karakterlerin kazandığı XP yani tecrübe puanı ve altın %25 oranında artacak. Bonus XP ve altın, zorluk kademelerinin hepsinde, ayrıca sezon ve edebi diyardaki tüm karakterler için geçerli. Özetle herhangi bir ayrım yok. End game’de karakterlerin level atlaması uzun sürüyor. Bonus etkinlik daha hızlı şekilde seviye yükseltmek için iyi olabilir.

Diablo 4’ün 1.1.3 güncellemesi de çıktı. 1.1.3 yaması temel olarak hataları düzeltirken, oynanışı etkileyen birkaç önemli değişiklik içeriyor. Diablo 4’te karakterler, bazı düşmanların can sıkıcı kitle kontrol efektleriyle karşı karşıya gelebiliyor. Bunların bazıları arka arka oluyor ve uzun sürebiliyor. Bir süredir oyuncular düşmanların kitle kontrol etkilerinin gereğinden fazla uzun sürdüğünden şikayetçi olmuştu. 1.1.3 güncellemesi işte karakterler üzerindeki kitle kontrol etkilerini azaltıyor. Mesela karakterler iskelet okçuların attığı buz oklarından daha az etkileniyor. Soğuk rüzgardan kaçmak daha kolaylaşırken, duvarlar üst üste binip karakteri hareketsiz bırakmıyor.

diablo 4

Düşmanların sersemletmelerinin etkisi de daha azaltılmış. Karakterler sersemlemeden kaçınmak için daha fazla zamana sahip. Soğutmanın da etkisi düşürülmüş durumda. Soğutmaya sahip düşmanlar (Mesela örümcekler gibi) karaktere eskisi gibi aynı etkiyi uygulayamıyor. Yılanların sersemletme etkisine sahip göz büyüsü ise 1.5 saniye yerine 1.25 saniyelik etkiye sahip. Yine aynı sayılabilir.

Ateş hasarı olan elitlerin de etkileri azaltıldı. Şöyle ki, bazı elitlerin altında ateş aurası yer alıyor. Öldükleri zaman da bu aura patlıyor ve etrafa ateş dalgası yayıyor. Artık bir ateş dalgası eksik ve %20 daha az hasar veriyor. Oyunda şişmiş ceset denilen düşmanlar var. Bu düşmanların da saldırısı %14 oranında azaltılmış.

Diablo 4’ün bir sonraki sezonu Kan Sezonu, 17 Ekim’de başlayacak. 2. sezonda baş düşman vampir lordu olacak. Bununla birlikte karakterler 2. sezonda vampir güçlerine de sahip olacak. Oyunculara Erys adında vampir avcısı da eşlik edecek. Erys’i İngiliz aktris Gemma Chan seslendiriyor.

Huawei Mate 60 Pro piyasaya sürüldü