‘Diablo 4 Şimdi Gerçek Diablo Olmaya Başladı’

diablo 1

Diablo 4 oyuncuları 4. sezondan memnun kaldı. Ancak bazı oyuncular yapılan değişikliklerin neden baştan oyuna dahil edilmediği konusunda eleştirilerde bulundu.

Diablo 4 geçtiğimiz sene haziran ayında piyasaya sürüldü. Blizzard tarihinin en çok satan oyunu oldu. İlk aylarda Diablo 4 için her şey güzel gitse de, endgame eksikliği, eşya sistemi ve daha birçok yönden eleştirildi. Zamanla yapıma karşı ilgi azaldı ve oyuncu sayısında ciddi bir düşüş oldu. Twitch’te Diablo 4 yayınlarının izlenme sayısı yerlerde sürünüyordu. Blizzard sezonlarda yaptığı yeniliklerle birlikte durumu değiştirdi ve oyunu toparlamayı başardı. 4. sezon ise önceki sezonların aksine yapımdaki eşya sistemini köklü şekilde değiştirdi. Bu durum olumlu geri dönüşler aldı.

Reddit, ResetEra, sosyal medya ve daha birçok platformda Diablo 4 hakkında yapılan yorumlar genel olarak iyi. Arada birkaç eleştiri olsa da Blizzard bu sefer kullanıcıları mutlu etmeyi başarmış görünüyor. Yeni sezon hakkındaki bazı yorumlar şu şekilde:

-Oyunu aylardır oynamıyordum, bu sezonla birlikte yeniden başladım. Kesinlikle muhteşem olmuş.
-Diablo 4 şimdi gerçek bir Diablo olmaya başladı. Yeni sezonun tadını çıkarın.
-Eşyaların özellikleri hep aynıydı ve sonunda Blizzard bu işi çözmüş. Tebrik ederim sonunda yapımcıların akılları başına gelmiş.
-Evimde özel Diablo koleksiyonu var. Bu seriyi çok seviyorum. Yeni sezon bomba gibi olmuş.
-Teşekkürler Blizzard ancak biraz geç olmadı mı?
-Saatlerdir PS5’in başından kalkamıyorum. D4 bağımlılığı yeniden tuttu.
-4. sezonu beğendim. Bu sistem neden en baştan oyunda yer almadı?
-Blizzard başta yapması gereken işleri sonda yapıyor. Yeni sezonun içeriği oyunun ilk aylarında eklenmeliydi.

diablo 4

4. sezonla birlikte eşyaların özellikleri azaltıldı. Bu durum oyuncuların eşyayı gözden geçirip yararlı olup olmayacağına karar vermesini sağlıyor. Sonradan eşyanın özellikleri yükseltilip, belirli bir şekilde kişiselleştirilebiliyor. Eşyalarda artık ‘Büyük ekler’ adında bir özellik var. Aslında bu özellik unique veya uber unique eşyalar için geçerli. Büyük ekler eşyalar üzerindeki herhangi bir özelliğin normale göre daha yüksek değerde olmasını sağlıyor. Mesela unique bir kılıcın savunmasızlara karşı vuruşu %15 diyelim. Ama büyük ekler sayesinde vuruş %15 değil, %30 oluyor. Büyük eke sahip eşyaların yanında numara yazıyor. Bu numaralar büyük ekin derecesini gösteriyor. 1. ve 2. dereceden büyük ekli eşyaları düşürme şansı yüksekken, 3. ve 4. dereceden düşürmesi ise oldukça zor.

Baby Reindeer yıldızı şaşırtıcı bir itirafta bulundu!