Diablo 4 ‘Season of Blood’ açıklandı

diablo 4

Blizzard, Gamescom 2023’te yayınladığı videoyla Diablo 4’ün yeni sezonu olan Season of Blood’ı duyurdu. Yeni sezonda oyuna neler ekleniyor? Oyuncuları neler bekliyor? İşte detaylar…

Diablo’nun en yetkili ismi Rod Fergusson yaptığı açıklamada, oyuncuların vampir lordunun peşine düşeceğini ve yeni görev serisinin olacağını belirtti. Bununla birlikte karakterler 2. sezonda vampir güçlerine de sahip olacak. Oyunculara Erys adında vampir avcısı da eşlik edecek. Erys’i İngiliz aktris Gemma Chan seslendiriyor.

2. sezonla birlikte Diablo 4‘e beş oyun sonu boss’u ekleniyor. Bu boss’lar Unique ve Uber Unique eşyalar düşürme potansiyellerine sahip. Şöhret ödüllerinde ve eşyaların zulalandığı sandıkta güncellemeler olacak. Mücevherler artık envanterde yer kaplamayacak. Paragon ve yetenek puanları, iksir yükseltmeleri artık edebi veya önceki sezon karakteriyle elde edildiğinde yeni sezona taşınacak. Elementlere karşı dayanıklılık, kritik vuruş hasarı, kritik vuruş ihtimali, savunmasız, aşırı güç hasarı gibi noktalarda da değişiklikler olacak. Season of Blood duyurusunda Diablo 4’ün 12 milyon oyuncu kitlesine sahip olduğu da açıklandı.

diablo 4

Blizzard yol haritası paylaştı. Bu harita, Diablo 4’ün 1.1 yamasından sonra gelen tepkilerin ne kadar işe yaradığını ortaya koyuyor. Rod Fergusson’ın açıklamaları da bu yönde. Blizzard, 1. sezon için 1.1 yamasını çıkarmıştı ve karakter sınıflarını nerf’lemişti (Güçlerini düşürmüştü). Özellikle büyücü sınıfı bu durumdan çok etkilendi. Oyuncular da tepki gösterdi. Diablo 4’ün Metacritic’teki oyuncu puanı oldukça düşerken, oyunu bırakan kullanıcılar oldu. 1.1.1 güncellemesinde karakterler biraz daha toparlandı. Oynanış daha iyi hale getirildi. Kısa süre önce oyundaki hataları düzelten 1.1.2 güncellemesi çıktı.

Epic Games’te haftanın ücretsiz oyunu belli oldu