Diablo 4, beş gün içinde Immortal’ın bir yılda kazandığından daha fazlasını kazandı

diablo 4

Bu sıralar Blizzard’ın keyfi yerinde. Kısa süre önce piyasaya sürülen Diablo 4 ortalığı kasıp kavurmaya devam ediyor. Son havadislere göre oyun beş gün içinde Diablo Immortal’ın bir yılda kazandığı paradan daha fazlasını kazanmayı başardı.

Blizzard’ın açıklamasına göre Diablo 4 satışa çıktığı ilk beş gün içinde 666 milyon doların üzerinde kazanç elde etti. Mikro ödemeler, ek paketler, yeni içerikler dahil olduğunda bu durum yıllar boyunca devam edecek görünüyor.

Ücretsiz olarak yayınlanan (free-to-play oyunu olan) Diablo Immortal’ın bir yıllık kazancı ise 4. oyunun gerisinde kaldı. Data.ai’ın verilerine göre Immortal, bir yıl içinde 525 milyon dolarlık kazanç elde etmeyi başardı. Ancak bu gelire Çin pazarından ve PC portundan elde edilen gelirin dahil edilmediğini belirtelim.

diablo 4

Diablo 4’ün finansal başarısının arkasında birkaç neden var. Bunlardan en önemlisi Diablo 4’ün serinin ana oyunu olması. İnsanlar yıllardır yeni bir Diablo oyunu istiyordu. Özellikle de Diablo 2’ye benzer bir şeylerin yapılmasını çok istiyorlardı. Zaten geliştiriciler 2. yapımın iyi yönlerini son oyuna adapte etti. Eski ve yeni nesil oyunculara hitap eden bir oyun ortaya çıkardılar. Diğer yandan Activision Blizzard iyi bir reklam kampanyası gerçekleştirdi. Bu da Diablo 4’ün kazancının yüksek olmasını sağladı.

Diablo Immortal ise başlangıçta mobil oyun olarak çıktı. Bu yüzden oyuncular arasında az heyecan yarattı. PC’ye port edildiğinde bile biraz problemliydi, fakat oyuncular tarafından ilgi gördü ve sevildi.

100. seviyeye ulaşan toplam oyuncu sayısı belli oldu

Diablo 4‘ü normal zorluk derecesinde (Tier 1’de), ana hikaye ve yan görevleri karmaşık şekilde oynarsanız, 40-45 arasında seviyede bitirebilirsiniz. Fakat 100. seviyeye ulaşmak ise kolay değil. Blizzard’ın açıklamasına göre Diablo 4’te şimdiye kadar 6263 kişi 100. level’a yeni seviyeye ulaştı. Fakat bazı oyun editörleri ve yayıncılar bu sayıyı düşük buldu. Çünkü yapımın sayıca fazla oyuncuya sahip olduğunu ve bu kadar popülerken daha fazla kişinin 100. seviyeye ulaşması gerektiğini belirttiler.

Kuo: iPhone 15, Vision Pro için daha gelişmiş UWB çipine sahip olacak