Haziran ayı başlarında çıkan Diablo 4 kısa süre içinde büyük bir başarı elde etti ve yüksek satış rakamına ulaştı. Oyun genel olarak çok sevildi. Fakat oyuncular bağlantı problemlerinden şikayetçi. Bazı kullanıcılar bağlantı kopması sonucunda görevleri baştan yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.
Oyuncular Diablo 4‘te bağlantının kopması ve gecikmelerin yaşanması sorunlarıyla karşılaştıklarını belirtti. Sosyal medya, Reddit, NeoGAF gibi platformlarda yazanlara göre bağlantıdaki problemler tek bir platforma özgü değil. Oyunun çıktığı her platformda geçerli. Birkaç oyuncu gecikmelerden dolayı karakterinin hareket etmeyip, donup kaldığını ve öldüğünü söyledi. Özellikle de Hardcore modunda oynayan oyuncular için bu durum çok kötü. Çünkü Hardcore modundaki karakterler kalıcı olarak ölüyor, geri dönüşü yok.
Bazı kullanıcılar da görev ortasında bağlantının koptuğunu ve görevlere baştan başlamak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Kısa süre önce Rod Fergusson kapsamlı bir güncellemenin yolda olduğunu ve bağlantı sorunlarının da bu yama içinde ele alınacağını ifade etmişti. Fakat bu güncellemenin gelmesine biraz daha vakit var. Belki Blizzard bağlantıyla ilgili olarak ara güncelleme çıkarabilir.
Diablo 4’te daha önce şikayet edilen noktalardan biri de atlar oldu. Oyuncular bazen ata bindikten sonra hareket etmemesi, indikten sonra birkaç saniye bekletmesi ve karakterin takılı kalması, atların yoldaki küçük taşlar gibi nesnelere takılması gibi durumların oynanışı etkilediğini söylemişti. Kullanıcılar özellikle de attan indikten sonra olan bekleme süresinin kaldırılması gerektiğini savunuyor.
Yeni oyun, Diablo 2’nin sevilen kısımlarını kendisine katan, Diablo 3’ün eleştirildiği noktalarından uzaklaşan yapıya sahip. Oyunda Barbarian, Sorceress, Druid, Rogue ve Necromancer olmak üzere beş karakter sınıfı yer alıyor. Her karakterin görünümü de özelleştirilebiliyor. Bir süre önce Washington Post tarafından paylaşılan bir haberde de, Diablo 4’ün Blizzard’ta krize yol açtığı belirtilmişti. Blizzard’ın oyunu geciktirmek istemediği ve bunun da fazla mesaiye neden olduğu ileri sürülmüştü.