Blizzard’tan PC oyuncularını üzecek haber

blizzard1

Oyun dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Blizzard, PC oyuncularını üzecek bir karar aldı. İşte köklü yapımcısının aldığı o kararın detayları.

Oyun dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Blizzard, özellikle World of Warcraft, StarCraft 2, Diablo 3 ve Hearthstone gibi oyunlarla sağlam bir kitleye erişmişti. Online bazdaki başarılı oyun serileri, Blizzard’ı PC oyuncuları için önemli bir isim haline getirdi. Genel olarak PC platformu için yayınladığı online tabanlı yapımlarla dikkati çeken yapımcı firma, geçtiğimiz günlerde aldığı kararı uygulamaya koyacağını açıkladı.

Kısa süre önce Blizzard tarafından yapılan açıklamada, Windows XP ve Windows Vista’ya olan oyun desteğinin kesileceği belirtilmişti. Firma yetkilileri, az önce de bahsettiğimiz online tabanlı yapımların artık XP ve Vista’da çalışmayacağını açıklamıştı. Bu açıklama hali hazırda XP ve Vista kullanan oyun severlerin tepkisini çekse de yapımcı firma kararından geri adım atmadı.

blizzard

Geçtiğimiz gün aldığı kararı tekrardan yenileyen Blizzard yetkilileri, söz konusu uygulamanın önümüzdeki. Eylül ayından itibaren başlayacağını ve oyun severlerin bu tarihe kadar işletim sistemlerini güncellemeleri gerektiğini söyledi.

Hali hazırda World of Warcraft, Starcraft 2 ya da Hearthstone gibi yapımlar fazla yüksek sistem gereksinimi istemediği için XP ya da. Vista yüklü olan eski PC’lerde de rahatça çalışabiliyordu. Fakat öyle görünüyor ki bu eski işletim sistemlerini kullanan oyuncular için de artık daha yeni bir sürüme geçmenin zamanı çoktan geldi.

PS Store yaz indirimleri başladı