Diablo 4’ün çıldırtan hatası düzeltiliyor

123 13

Diablo 4 oyuncuları Canlı Çelik hatasından dolayı şikayetçiydi. Blizzard’tan Adam Fletcher güncellemenin yolda olduğunu söyledi.

Diablo 4‘te Grigoire isimli boss’u çağırmak için Canlı Çelik isimli malzemeden 5 tane gerekiyor. Canlı Çelik ise Cehennem Dalgası etkinliğindeki sandıklarda bulunuyor. Fakat Diablo 4 Kan Sezonu başladığından bu yana Canlı Çelik ve bulunduğu sandıkların spawn olmaması ve görünmemesi sorunu var. Hatayı çözmek içinse başka yere teleport olmak ya da yakın zindana girip çıkmak gerekiyor. Böylece Cehennem Dalgası’nın olduğu bölge yeniden yükleniyor, Canlı Çelik sandığı da görünüyor. Bazen bu çözüm de işe yaramıyor.

Oyuncular Blizzard’a sandığın görünmemesi problemi için geri bildirimde bulunmuştu. Adam Fletcher Twitter ya da yeni adıyla X’te yaptığı açıklamada geliştirici ekibin Hotfix üzerinde çalıştığını söyledi. Bu hafta içinde hatayı düzelten yama çıkacak.

diablo 4

Güncellemenin Canlı Çelik sayısını artırıp artırmayacağı belli değil. Oyuncuların şikayet ettiği diğer kısım sandıktan çok az sayıda Canlı Çelik çıkması. Reddit ve Diablo forumlarında kullanıcılar Canlı Çelik sayısının artması gerekli olduğunu savunuyor. Kullanıcılar Blizzard’ın yeni güncellemede bu durumu ele almasını istiyor. Oyunculardan biri Reddit’te açtığı başlıkta, “Canlı Çelik’i toplamak için toplamda dört sandık açıyorum. Bu durum işkenceye dönüyor. Her seferinde Cehennem Dalgası’nı beklemek sıkıcı. Sandıktan çıkan materyal sayısı artması” şeklinde yorum yaptı. Bu mesaja oldukça destek geldi.

Oyuncular karakterlerinin kaçınırken, hareket ederken veya atla bir yere giderken neredeyse görünmeyen çok küçük engellere takılı kalmasından da şikayetçi. Sosyal medya ve topluluk platformlarında yazılanlara bakarsak, küçük taşlar, çıkıntılar veya benzer cisimler gereksiz engeller oluşturuyor. Zindanlarda da bu durumun yaşandığına dikkat çeken oyuncular, bazen karakterlerinin bu engellere takılıp hareket edemediğini ve boşuna öldüğünü söylüyorlar. Şikayet edilen durum Diablo 4 ilk çıktığında da dile getirilmişti

Vampire Bloodlines 2’nin detayları ortaya çıkmaya devam ediyor