Devil May Cry 5 büyük oranda tamamlandı

devil may cry 5

Bu sene ki E3 etkinliğinde duyurulan Devil May Cry 5 hakkında bazı yeni detaylar ortaya çıktı. Oyun dünyasının saygın mecralarından Famitsu, DMC 5 ile ilgili bazı ipuçlarını takipçileriyle paylaştı.

Bu sene gerçekleşen E3 etkinliğinin, geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen etkinliklere nazaran, biraz daha sönük geçtiği inkar edilemez bir gerçek. Muhtemelen bu durumun temel nedeni de içerisinde bulunduğumuz nesildeki konsolların, artık yavaş yavaş sona yaklaşmış olmasıdır. Tüm bu tabloya rağmen, bu E3’te Devil May Cry 5 gibi heyecan yaratacak oyun duyuruları da gerçekleşti.

Devil May Cry 5, Nero’nun hikayesine odaklanacak

Hatırlanacağı üzere Capcom, DMC 4’ün ardından seriye yeni bir soluk getirmek istemişti. Bu girişim tamamen farklı bir konsepte sahip olan Devil May Cry oyunu ile gerçekleşti. Fakat bu yeniden çevrim oyun severler tarafından pek hoş karşılanmayınca, Capcom seriyi kaldığı yerden devam ettirme kararı aldı.

Nitekim bu karar sonrasında E3 2018’de Devil May Cry 5 duyurusu geldi. Bir kez daha Dante ve Nero’nun maceralarına tanıklık edeceğimiz DMC 5’te serinin temel dinamiklerine bağlı bir oyun kurgusu ile karşılaşacağız.

Oyun dünyasının saygın mecralarından biri olan Famitsu’ya göre, Devil May Cry 5’te Dante’den ziyade Nero ön planda olacak. Oyundaki temel amacımız, Nero’dan çalınan bir eşyayı geri almak olacak. Elbette bu yolda önümüze yüzlerce iblis çıkacak.

devil may cry 5

Ayrıca Famitsu’ya göre oyunun yüzde 75’lik kısmı da tamamlanmış durumda. Zaten Capcom yetkilileri de DMC 5’in Gamescom 2018’de oynanabilir olacağını duyurmuşlardı. Muhtemelen Köln’de gerçekleşecek olan bu etkinliğe kadar DMC 5 gold statüsüne geçiş yapacaktır.

Yeni nesil Xbox konsolu başarılı olabilecek mi?