WhatsApp medya görünürlüğü özelliğine kavuşuyor!

WhatsApp

WhatsApp medya görünürlüğü özelliği Android’de test edilmeye başlandı. Peki, WhatsApp medya görünürlüğü özelliği nasıl çalışıyor ve kullanıcılara neler sunuyor? İşte WhatsApp’ın yeni özelliği!

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, yeni özelliklerini Android platformunda test etmeye devam ediyor. Siyah tema, sticker ve yeni mesaj iletme özelliklerini daha önce test eden WhatsApp şimdi de medya görünürlüğü özelliğini test ediyor. Peki, WhatsApp medya görünürlüğü özelliği ne işe yarıyor?

WhatsApp medya görünürlüğü

Aslında WhatsApp’ın medya görünürlüğü daha önceki sürümde bulunuyordu. Ancak WhatsApp bu özelliği kısa süre içerisinde kaldırmıştı. WhatsApp, grupların ekinleştirme ve devre dışı bırakma opsiyonunu da ekleyerek bu özelliği yeniden kullanıma sundu.

WhatsApp artık eski telefonlarda çalışmayacak!

WhatsApp’ın yeni özelliği sayesinde Galeri içerisinde yer alan ve paylaşılmış medyaları gizleyebileceksiniz. Yani WhatsApp uygulaması medyaları otomatik olarak indirdiğinde, bu medyalar sadece uygulamada görünecek. Android telefonunuzun galeriler bölümünde ise görünmeyecek.

WhatsApp medya görünürlüğü

Bu özellik sadece Android kullanıcılarına sunulacak. Çünkü iOS’te sadece fotoğraf okuma ve yazma yetkisi bulunuyor. Bu yüzden WhatsApp, iPhone’da fotoğraf gizleyemeyecek. WhatsApp’ın 2.18.194 numaralı Beta sürümünde yer alan bu yeniliği denemek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

WhatsApp’ın Beta sürümünü buradan indirin.

İndirdiğiniz WhatsApp APK. dosyasını yüklerken sorun yaşarsanız; Ayarlar>Güvenlik>Bilinmeyen Kaynaklar bölümünden bilinmeyen kaynaklara izin vermeniz gerekiyor. Daha sonra indirdiğiniz dosyayı yükleyebilirsiniz.