iOS 12 yüklü iPhone X ile Galaxy S9+ karşılaştırması (Video)

iOS 12 yüklü iPhone X

iOS 12 yüklü iPhone X ile Galaxy S9 Plus modelleri kozlarını hız testinde paylaştı. Apple, görünüşe göre iOS 12 ile performans konusunda çuvallayacak. İşte merakla beklenen o karşılaştırma!

Apple ile Samsung’un amiral gemisi modelleri daha önce kozlarını hız testinde paylaşmıştı. Uygulama açılış hızları test edilen bu iki telefondan, iPhone X galip gelmişti. iOS 11 yüklü iPhone X’un galip geldiği bu karşılaştırmaya iOS 12 yüklü iPhone X modeli de dahil oldu.

Ünlü YouTube kanalı PhoneBuff, iOS 12 yüklü iPhone X ile Samsung Galaxy S9+’ın uygulama açılış sürelerini test etti. Henüz beta aşamasında olan iOS 12 sürümü, uygulama açılış testinin ilk aşamasını önde bitirse de, ikinci aşamada rakibinin gerisinde kaldı.

iPhone USB Type-C kullanacak mı? İşte merak edilen sorunun cevabı!

RAM yönetimi konusunda iOS 11’e göre daha kötü bir performans izleyen iOS 12, bu sorunları Eylül ayında çözecektir. Uygulamaların iOS 12 ile optimize edilme süreci çok hızlı olacağından, Eylül ayında iPhone X’un rakibine fark atması bekleniyor.

iOS 12 yüklü iPhone X ile Galaxy S9+ karşılaştırması

Son olarak iOS 12‘nin işlemci konusunda yeni bir özellik sunacağını belirtelim. Daha önceki iOS sürümlerinde uygulamaların açılış sırasında işlemcinin tepki vermesi biraz gecikiyordu. Apple bu sorunu çözerek, uygulamalara tıklandığı an işlemcinin tepki vermesini sağladı. Bakalım iOS 12, Beta aşamasından çıktığında nasıl bir performans sergileyecek?