Dev operasyonda 100 bine yakın BTC ele geçirildi

Kripto para piyasası dipte!

Bitfinex saldırısı sonrasın kayıplara karışan yüz bine yakın BTC, Amerika Birleşik Devletleri kolluk kuvvetleri tarafından yürütülen çalışmayla ele geçirildi.

Dev operasyonda 100 bine yakın BTC ele geçirildi. Kripto para dünyasını yakından takip edenlerin hatırlayacağı üzere, yaklaşık 5 yıl önce gerçekleştirilen bir saldırıda, Bitfinex borsasından tam 119756 adet Bitcoin çalınmıştı. Güncel değeri 5 milyar doların üzerinde olan bu kripto paralar, siber korsanlar tarafından ele geçirilmesinin ardından adeta buhar olmuş, ancak arada sırada ufak sayılarla elden çıkarılarak aklanmaya devam edildiği tespit edilmişti.

Olayın üzerinden 5 yıldan fazla zaman geçmiş olması, bu saldırının unutulduğu, faillerin cezasız kaldığı gibi bir izlenime neden olsa da, Amerika Birleşik Devletleri’nde işlerin hiç de böyle yürümediği bir kez daha anlaşıldı.

Kuantum bilgisayarlar Bitcoin

Dev operasyonda 100 bine yakın BTC ele geçirildi

ABD Adalet Bakanlığı ve Siber Suçlar Birimi, siber korsan olan iki kişiyi düzenlediği bir operasyonla yakaladı. Karı koca oldukları tespit edilen Ilya Lichtenstein ve eşi Heather Morgan isimli siber korsanlar, dolandırıcılık, kara para aklama ve siber korsanlık suçlarından tutuklanarak ceza evine yollandı.

Yapılan çalışmalarda, çalınan Bitcoin’lerden 94 bine yakınının hala cüzdanda saklandığı tespit edildi. El konulan bu kripto paraların güncel değeri ise 3,5 milyar doların üzerinde. Tabi bu denli büyük miktardaki kripto paranın ele geçirilmiş olması, bunların satılması endişesini de beraberinde getirerek Bitcoin’de bir düşüşe neden oldu. Ancak yapılan açıklamada böyle bir durumun söz konusu olmadığının garantisinin verilmesi üzerine, Bitcoin yeniden değer kazandı.

Disney+ Oscar adaylarını yayınladı!