Apple’ın Yeni Cihazının Adı Ne Olacak?

Apple’ın detayları yavaş yavaş sızmaya başlayan 12.9 inç tableti 2014 yılında piyasa sunulacağı teknoloji dünyasında yankı uyandırdı.

iPad Pro veya Max adındaki cihazı ile 12.9 inçlik Retina ekranlı gayet büyük bir tableti piyasaya çıkartabilir. Apple tedarikçi firmasından bir yetkiliye göre gelecek senenin başlarında Apple iPad Pro adındaki cihazı piyasaya sunmaya hazırlanıyor.app

Ultra HD çözünürlüğe sahip olan bu cihaz hakkında bir haber de  Temmuz ayında gelmişti. 12.9 inçlik bir iPad hazırlığında olan Apple’nin üretimlere başladığı söylemekte. Cihazlarına iPad Air’den önce sayı ile isim vermesinden sonra yeni cihazına iPad Air adını veren Apple bakalım 2014 yılının başlarında sunulması beklenen bu cihazın ayrıca 64 bitlik A7 işlemcisini kullanacağı ve 2 GB RAM’a sahip olacağı da söylenmekte.

Cihazın isimleri olarak ise birçok farklı isim ortada. iPad Maxi, iPad Max, iPad Pro ve iPad Air Pro isimleri bulunmakta.
Daha önceki ekran beğenilmemişti. 7.9 inç’lik bir ekran üzerinde bu denli yoğun piksel sayısına yer verilmiş olması, ekranın çok daha önemli bir alanda zayıf düşmesine sebep olmuş gibi görünüyor. Siteye göre iPad mini 2’nin renk gamutu geniş değil ve hatta Retina ekranlı iPad mini 2 bazı renkleri görüntüleyemiyor. iPad Air ile karşılaştığında ise farkın gözle görülür biçimde ortaya çıktığı söyleniyor. Hatta Nexus 7 ve Amazon Kindle Fire HDX 8.9’un bile renk gamutunun mini 2’ye göre daha geniş olduğundan bahsediliyor.