DeLorean yeni otomobilini tanıttı

DeLorean Alpha5

Geleceğe Dönüş filminde kullanılan aracıyla akıllara kazınan DeLorean, yıllar sonra yeni bir otomobil tanıttı.

Geleceğe Dönüş (Back to the Future) serisindeki zaman yolculuğu yapan araba ile akıllara kazınan DeLorean markası, yıllar sonra yeni bir arabayla geri dönüyor. 80’li yıllarda kısa süreli bir başarı yakaladıktan sonra iflas eden ve uzun yıllar yeni bir araba çıkarmayan şirket, yeni konsept otomobilini tanıttı. DeLorean Alpha5 adını taşıyan bu elektrikli otomobil dünyası tarafından ilgiyle karşılandı.

Şirketi eski gösterişli günlerine döndürmesi umulan Alpha5, Monterey Araba Haftası’na katılan konuklara sergilendi. Otomobil dünyasının önde gelen isimleri, merakla beklenen arabayı yakından görme ve izlenimlerini takipçileriyle paylaşma şansı yakaladılar. Ancak bunun ötesinde araç hakkında çok fazla detay paylaşılmadı. Aracın teknik özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi gibi merak edilen detaylar belirsizliğini koruyor.

DeLorean Alpha5

DeLorean’in Alpha5 için kendi şasesini ya da bataryasını geliştirmesi beklenmiyor. Amerikalı otomobil üreticisi muhtemelen halihazırda bu alanda yer alan bir elektrikli otomobil şirketinden bu parçaları alarak Alpha5’i hayata geçirecektir. Şirket, rakipleri arasından sıyrılmak için farklı ya da yeni teknolojilere değil, markasının popülerliğine bel bağlıyor.

Alpha5’i, şirketin başarısında büyük payı olan klasik DeLorean DMC-12’nin de tasarımını yapan tasarım evi ItalDesign tasarladı. Bu yüzden aracın oldukça şık bir tasarıma sahip olması sürpriz değil. Ancak şirket, aracın DMC-12’nin yeni bir versiyonu olmadığına dikkat çekiyor. Alpha5, günümüzün trendlerine uygun şekilde tasarlanmış modern bir elektrikli otomobil.

DeLorean Alpha5 1

Netflix’ten The Sandman sürprizi