Kitty Hawk uçan otomobilini tanıttı

kitty hawk

Google’ın kurucusu Larry Page’in kişisel yatırımı olan Kitty Hawk uçan otomobilini medyaya tanıttı. Ancak bu tam da bir otomobil değil.

Kitty Hawk uçan otomobil yapamadı ama…

Aslında “uçan otomobil” geliştirmek için kurulan şirket, uçan bir otomobil yerine, şehir içine inip kalkış yapabilecek bir uçak geliştirmenin daha pratik olduğuna karar verdi.

Şirket yeni geliştirdiği Heaviside isimli elektrikli uçağı ile şehir içinde dar alanlara dik şekilde inip kalkabilecek. Havalandıktan sonra bir uçak gibi kanatları üzerinde süzüleyerek, uzun mesafeleri düşük enerji tüketimiyle kat edebilecek.

Heaviside’ın elektrik motorları ise son derece sessiz. Böylece şehir içinde, yerleşim yerleri arasında rahatsızlık vermeden yoğun olarak uçabilecek. Aracın ses düzeyi, bir helikopterin ses seviyesinden 100 kat daha düşük olarak ölçüldü.

Öte yandan araç son derece küçük ve sadece bir kişi taşıyabiliyor. Dolayısıyla Larry Page onu şimdilik sadece kişisel ulaşım için pazarlamayı planlıyor. Ancak aracın geliştirilmesi ile birlikte, hem otonom hem de çok sayıda yolcu taşıyan bir versiyonu gerçek olabilir.

Aracın tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz:

Elon Musk’ın Mars görevi intihara dönüşebilir