Darksiders Warmastered Edition Switch için duyuruldu

maxresdefault 42

Eski oyunlar Switch için duyurulmaya devam ediyor. İlk olarak 2010 yılında yayınlanan Darksiders, yenilenen versiyonu ile Switch’e geliyor. İşte Darksiders Warmastered Edition hakkındaki detaylar.

Nintendo’nun Mart 2017’de satışa sunduğu Switch’in oyun kütüphanesi genişlemeye devam ediyor. Genel olarak bakıldığında yeni çıkan AAA tarzındaki oyunla Switch’i es geçiyor. Son dönemde duyurulup da Switch için de çıkacak olan tek hit yapım Mortal Kombat 11.

Bunun dışında yapımcılar yeni oyunlarını Switch’e uyarlamak yerine eski oyunları bu platforma getiriyorlar. Bunlara son örnek ise Darksiders.

Darksiders Switch’e geliyor

Serinin ilk oyunu 2010 yılında PS3 ve Xbox 360 için yayınlanmıştı. Sonrasında ise Darksiders Warmastered Edition olarak PS4, Xbox One ve son olarak Wii U’da boy göstermişti.

THQ Nordic, Darksiders Warmastered Edition’ın şimdi de Switch için geleceğini açıkladı. Oyunun çıkış tarihine ilişkin net bir tarih henüz paylaşılmış değil.

Fakat geçtiğimiz yılın sonlarına doğru yayınlanan Darksiders 3 yerine 2010 yılında çıkmış bir oyunu Switch’e getirmek ne derece doğru bir karar tartışılabilir.

Elbette geliştiricilerin bu tutumunda Switch’in güçsüz yapısı da önemli bir rol oynuyor. Nintendo Switch, PS4 ve Xbox One’dan 4 sene sonra çıkmış olmasına rağmen onlar kadar güçlü değil. Bu durumun temel sebebi ise Switch’in tablet tarzı bir konsol olması. Yani Switch ev konsolundan ziyade taşınabilir bir el konsolu diyebiliriz.

Xbox One tüm dünyada çöktü