Apple Facebook’a resmen savaş açtı!

Apple Facebook

Apple Facebook’a resmen savaş açtı. Apple, şirket içerisinde Facebook’un beta aşamasındaki iOS uygulamalarını test etmesini engelledi. Peki, WhatsApp, Instagram ve diğer Facebook uygulamaları App Store’dan kaldırılacak mı?

Apple ile Facebook arasında gerginlik büyümeye devam ediyor. Kişisel verilerin gizliliğini hiçe sayen Facebook, şimdi de Apple cephesinden bir yaptırım ile karşılaştı. Apple, Facebook’un geliştirdiği iOS uygulamalarını şirket içinde kullanımını engellemeye başladı. Bu uygulamalar arasında Facebook’un bünyesinde yer alan Messenger, Instagram ve WhatsApp gibi uygulamalar bulunuyor.

Apple Facebook uygulamalarını engelledi!

Geliştiriciler bildiğiniz gibi uygulamalarının yeni sürümlerini etmek için Beta sürümünü yayınlıyor. Apple, Facebook’un Beta aşamasındaki uygulamalarını şirket içerisinde kullanımını engelleyerek, sosyal medya devine resmen savaş açtığının sinyallerini veriyor. Aslında bu savaş için çok geç kalındı diyebiliriz.

Apple 2019’un ilk çeyreğinde ne kadar kazandı?

Apple, iOS’in uygulama mağazası App Store‘da, Facebook’un gizlilik ilkelerini ihlal ettiğini dile getirmişti. Facebook’un bünyesinde yer alan; Instagram, WhatsApp ve Messenger gibi uygulamalar muhtemelen Apple’ın bir kez daha denetiminden geçecek.

Tumblr’ı bir çırpıda App Store’dan kaldıran Apple, Tumblr‘ın tüm +18 içerikleri silmesine neden olmuştu. Apple, bu tip yaptırımlardan korkmuyor. Aksine diğer firmalar App Store’da yer almamaktan çekiniyor. Eğer Apple, iOS’ten WhatsApp, Instagram ve Messenger gibi uygulamaları kaldırırsa, bu uygulamalar için Android’e geçecek olan kesim çok az görünüyor.

Apple Facebook

Bakalım Cupertinolu merkezli firma ile Facebook arasındaki gerginlik ilerleyen günlerde artacak mı yoksa iki firma gizlilik konusunda anlaşabilecek mi?