Dahmer 1 milyar saat izlendi

Monster Jeffrey Dahmer Story

Jeffrey Dahmer’ın kan donduran cinayetlerine odaklanan Netflix dizisi Monster’ın toplam izlenme süresi 1 milyar saatin üzerine çıktı.

Son yıllarda American Horror Story, Feud, Ratched gibi ses getiren çok sayıda diziye imza atan Ryan Murphy’nin son işi olan Monster: The Jeffrey Dahmer Story, 21 Eylül’de Netflix’te izleyici ile buluştu. Kurbanlarını hunharca öldürdükten sonra parçalayıp yiyen Jeffrey Dahmer’ın kan donduran hikayesini ekrana taşıyan dizi, büyük ilgi gördü. Öyle ki dizi Stranger Things’in ardından Netflix’in bugüne kadar en çok izlenen ikinci İngilizce dizisi oldu.

Monster’ın Netflix’te yayınlanmasının üzerinden iki aydan fazla geçmiş olsa da dizi en çok izlenen yapımlar arasında yer almaya devam ediyor. Bu da dizinin önemli bir kilometre taşını daha geride bırakmasını sağladı. Monster’ın Netflix’teki toplam izlenme süresi 1 milyar saati aştı. Bu da Monster’ı Netflix tarihinde 1 milyar saatten fazla izlenen üçüncü yapım yapıyor. Daha önce bu barajı sadece Squid Game ve Stranger Things geçebilmişti. Stranger Things’in 4. sezonu 1.35 milyar saat, Squid Game ise 1.65 milyar saat izlendi.

Jeffrey Dahmer

Elbette bu başarı karşılıksız kalmadı. Bildiğiniz gibi Netflix, geçtiğimiz günlerde Monster’a ikinci sezon onayını verdi. Hatta bununla da kalmayıp şimdiden üçüncü sezon için de yeşil ışık yaktı. Ancak ikinci ve üçüncü sezon Jeffrey Dahmer ile alakalı olmayacak. American Horror Story’de olduğu gibi Monster da bir antoloji dizisi. Yani her sezonunda farklı bir hikaye anlatacak. Ancak ana tema aynı kalacak. Yani dizi her sezonunda hikayesiyle kan donduran bir caniye odaklanacak.

Ryan Murphy’nin yaratıcısı olduğu dizinin ikinci ve üçüncü sezonunda hangi karakterlere odaklanacağı şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak ilk sezonda olduğu gibi gerçek hayatta da akıllarda yer etmiş bir caniye, büyük ihtimalle de seri katillere odaklanacak. İkinci sezonda hikayenin odaklanacağı caninin kim olacağının önümüzdeki haftalarda netlik kazanması bekleniyor. Çünkü Netflix büyük bir başarıya imza atan bu diziyi zaman kaybetmeden ekranlara döndürmek isteyecektir. Bunun için de 2. sezonun hazırlıklarına bir an önce başlanması gerekiyor.

Apple VR/AR gözlüğü gecikebilir