Cyberpunk 2077 ikinci baharını yaşıyor

Cyberpunk 2077 için merakla beklenen yama yayınlandı

Geçtiğimiz günlerde hem dev bir güncelleme alan hem de Phantom Libery ek paketi yayınlanan Cyberpunk 2077, adeta ikinci baharını yaşıyor.

Cyberpunk 2077 tam hazır olmadan, pek çok kusurla piyasaya sürüldüğü için son yılların en çok eleştirilen oyunlarından birine dönüştü. Bu da oyunun sıkıntılı bir çıkış yapmasına sebep oldu. Ancak bu sıkıntılı çıkışına rağmen oyun bir şekilde başarı yakaladı. Bu da yetmezmiş gibi geç de olsa oyunseverlerin beklediği noktaya da yavaş yavaş geldi. Çıkışından bu yana aldığı yamalar ve güncellemelerle kendisini geliştiren oyun, zamanla oyunseverlerin beğenebileceği bir yapıma dönüştü. Bu esnada Netflix’in de Cyberpunk: Edgerunners animesini yayınlaması, oyunun çıkışından aylar sonra popülerlik kazanmasını sağladı.

cyberpunk 2077 phantom liberty

Cyberpunk: Edgerunners’ın yarattığı ilginin etkisi yavaş yavaş geçmeye başlamıştı ki bu kez de Phantom Liberty, Cyberpunk 2077’nin yardımına koştu. Oyuna pek çok yeni özellik katan, aynı zamanda yepyeni bir hikaye sunan Phantom Liberty ek paketi geçtiğimiz günlerde oyunseverlerle buluştu. Ancak bu ek paket tek başına gelmedi. Onunla beraber, ana oyunu pek çok konuda geliştiren dev bir güncelleme de yayınlandı. Phantom Liberty’den bağımsız olarak tüm Cyberpunk 2077 sahiplerine ücretsiz olarak sunulan bu güncelleme, oyunu kayda değer ölçüde geliştirdi. Bu iki önemli gelişmenin bir arada yaşanması, oyunseverleri Cyberpunk dünyasına geri döndürdü.

PC Gamer’ın paylaştığı verilere göre oyun bu hafta Steam’de 246 bin eş zamanlı oyuncuya ulaştı. Bu da oyunun çıkışından üç yıl sonra, bugüne kadarki en yüksek ikinci eş zamanlı oyuncu sayısına ulaşmaya başardığı anlamına geliyor. Yani anlayacağınız şu anda Cyberpunk 2077’yi ilk çıktığı dönemden bile daha fazla kişi oynuyor.

Apple, iPhone 15 Pro üretimini azaltabilir