Covid-19 tedavi ilacı Türkiye’de kullanıma sunuluyor

Koronavirüs kabusu

Covid-19 ile mücadele tam gaz devam ediyor. İnsanlığın sıradaki hamlesi ise bu defa tedavi amaçlı ilaç.

Covid-19 tedavi ilacı Türkiye’de kullanıma sunuluyor! İnsanlığın bitmeyen kabusu Covid-19’un üzerimize karabulut gibi çökmesinin 3. yılı içerisindeyiz. Çin’de 2019 yılının sonlarına doğru ortaya çıkan, ülkemizde ise yasal verilere göre 2020 yılının Mart ayından itibaren görülmeye başlanan bu virüs, daha uzun bir süre gündemimizi meşgul etmeye devam edecek gibi görünüyor.

Neredeyse bütün insanlığın umudu olan aşıların piyasaya sürülmesinin üzerinden neredeyse 1 yıl gibi bir süre geçti. Her ne kadar henüz aşılama oranının istenilen seviyelere gelememiş olmasının etkisinin de olduğu bilinse de, maalesef aşı tek başına insanlığı bu virüsten kurtaramadı.

COVID-19 antiviral hapı geliyor! İlk hap onaylandı

Covid-19 tedavi ilacı Türkiye’de kullanıma sunuluyor

Aslına bakacak olursak, bilim insanlarında zaten böyle bir beklenti yoktu. Bu yönüyle aşı, hastalığa yakalanma oranlarını bir hayli düşürerek, dahası vefat sayılarının çok daha fazla düşürerek kendinden bekleneni verdi. Bununla birlikte, sadece ülkemizde bile dün 200’ün üzerinde Covid-19 nedenli vefatın gerçekleşmiş olması, durumun hala ciddiyetini koruduğunu gösteriyor.

İşte tüm bu nedenlerle ülkemiz, Amerika Birleşik Devletleri’nde üretilen ve Molnupiravir ismi verilen ilacın kullanım aşamasına geçiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamaya göre 65 yaş üzerinde ve kronik hastalığı olanlarda kullanıma başlanacak olan bu ilaç, ücretsiz olarak dağıtılacak.

Özellikle hastaneye yatış ve ölümlerde önemli derecede etkinliği olduğu tespit edilen bu ilacın, gelecekte piyasaya sürülecek birçok yeni Covid-19 tedavi ilacının da atası olduğu belirtiliyor.

2022’de sıfır otomobil satışları resmen çakıldı!