Covid-19 hastalığını 335 gün atlatamadı!

Covid-19 hastalığını 335 gün atlatamadı!

Daha önce kanser hastalığını atlayan 47 yaşındaki kadı şu ana kadarki en uzun Covid-19 vakasını yaşadı. İşte detaylar.

47 yaşındaki kadın öksürüğü ve nefes darlığından kurtulamadı. İlk kez 2020 baharında ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri’nin hastanesine kaldırılan kadın daha önce kanser bile atlatmış. Covid-19 tanısı konan kadının test sonuçları 335 gün boyunca pozitif kaldı. Kadının evde oksijen desteği almasına neden olan semptomları da uzun süre devam etmiş. Hasta kadının yaklaşık 1 yıl süren tıbbi çilesi, aktif bir enfeksiyonun ne kadar süre dayanabileceği ve virüsün bir kişinin vücudunda nasıl gelişebileceği konusunda benzersiz bir vaka çalışmasına dönüştü.

Covid-19 hastalığını 335 gün atlatamadı!

Devam eden semptomlarının yanı sıra bir diğer dikkat çekici durum daha vardı. Söz konusu hasta kadın daha önce kanser hastalığını atlatmıştı. Kanser için geçirdiği belirli bir tedavi süreci vardı. Bu tedavi kadına bağışıklık hücresi yok denecek kadar az B hücresi bıraktı. 335 gün boyunca pozitif çıkan testler herkese şaşırttı. Kadın tekrar tekrar enfekte mi oluyordu yoksa ilk virüs hala vücudundan atılamamış mıydı?

Araşırmacılar, “Aynı virüstü” diyor. Hastaya 2020 yılında, bu yılın başlarında artık dolaşımda olmayan SARS-CoV-2’nin ilk versiyonlarından biri bulaşmıştı. Brigham Kadın Hastanesi ve Harvard Tıp Okulu‘nda bulaşıcı hastalık uzmanı olan Jonathan Li, “Bağışıklığı baskılanmış hastalara ve virüs yaymaya ne kadar süre devam ettiklerine dair çok az sayıda sistematik çalışma var” diyor. “Bu hastalara yardım edebilmek ve virüsün daha fazla mutasyona uğramasını önlemek için onları incelememiz gerekiyor.”

PayPal, şu anda Pinterest’i satın almaya çalışmadığını duyurdu