Apple Store çalışanı bir kadının çıplak fotoğrafını çaldı

Apple store

Uzun bir süredir Apple şirketi içerisinde mesai yapan Apple store çalışanı son derece vasat bir duruma neden oldu. Apple kuruluşu her ne kadar gizliliğe önem verdiğini söylese bile yine de çalışanlar bazen oldukça farklı davranabiliyor. İşte haberimizin detayları.

Akıllı telefon üreticileri her ne kadar gizliliğe çok fazla önem verdiklerini söyleseler bile bazen istemedikleri durumlarla karşı karşıya kalabiliyorlar. Bunun en bariz örneklerinden birisi de hiç şüphesiz geçtiğimiz günlerde yaşandı. Apple şirketinin mağazaları olan Apple store çalışanlarından birisi müşterinin çıplak fotoğrafını çaldı.

Apple Store çalışanı tamir etme bahanesini kullandı

Şirket, “Apple’ın bütün çalışanlarını sorumlu tuttuğu katı mahremiyet kurallarının aşırı şekilde dışında hareket ettiği için” bu kişiyi işten atma kararı verdi. Ancak olay çoktan mahkemeye taşındı bile.

apple store ciplak

Teknoloji devinin Valley Plaza Mall’da bulunan Apple Store şubesine giden bir kadın, telefonun kırılmış ekranını yaptırmak istiyordu. Bugüne kadar herhangi bir problem yaşamamasına rağmen ilk defa Apple Store çalışanlarından birisiyle sorun yaşadı. Bu kişi kadının telefonunu aldıktan sonra tamir etme bahanesiyle arka tarafa götürdü. Kadının telefon galerisinden çıplak fotoğrafını buldu ve kendi telefonuna aktardı.

Olayın daha da garip tarafı ise bu çalışan fotoğrafı tekrar kadına gönderdi. Kadın daha sonradan çıplak fotoğrafının çalındığını fark etti. Peki sizce bu olayda Apple gerçekten suçlu mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Apple AR gözlükleri 2020 yılında çıkabilir