Covid-19 aşısını olana kebap bedava

covid19 aşısı

Covid-19 aşılanma oranının düşük olduğu illerden olan Gaziantep’te halkı aşıya teşvik etmek isteyen bir lokanta işletmesi aşı kampanyası düzenledi.

Covid-19 aşısını olana kebap bedava. Covid-19 salgınının bitmek bilmediği günlerde aşı olmak salgının bitmesinin en kesin yolu olarak görünüyor. Ancak aşılanmada henüz istenilen seviyeye ulaşılmamış olmasının salgının hızla devam etmesinde etkisi oldukça büyük. Aşılanma oranının düşük olduğu Gaziantep’te bir lokanta işletmesi tarafından düzenlenen aşı kampanyasına göre aşısını olup aşı kartını gösteren müşterilere ücretsiz kebap ikram ediliyor. Kampanyayı duyan çok sayıda vatandaş aşı olduktan sonra aşı kartını göstererek kebap yedi.

Covid-19 aşısını olana kebap bedava

Aşılama oranının düşük olduğu Gaziantep’te aşı kampanyasının yoğun ilgi gördüğünü ifade eden işletme sahibi Erkan Ayık şu ifadelerde bulundu: ‘’ Pandemi sürecindeki kapanmalar nedeniyle zarar gördük. Vakaların arttığını görünce üzülüyoruz ve eski kısıtlamalı günlere dönmek istemiyoruz. Biz de insanları aşı olmaya nasıl teşvik edebiliriz diye düşündük. Bunun sonucunda aklımıza böyle bir yöntem geldi. Aşılarını olan misafirlerimize yemek ikramında bulunuyoruz. Yapmış olduğumuz kampanyamıza talep oldukça fazla ve misafirlerimiz uygulamadan memnun. Aşı olmayanların duyarlı olup bir an önce aşılarını yaptırmalarını rica ediyoruz. Eski kapanma günlerine ve evlere kilitlenmek istemiyoruz.’’

Aşı olduktan sonra aşı kartını göstererek yemek yiyen vatandaşlar uygulamanın yararlı olduğunu ve aşılanma oranına katkı sağlayacağını düşünüyor.

Microsoft Game Pass sayesinde zarardan kurtuldu