Kahve tüketimi son 10 yılda normale kıyasla 3 kat arttı. Bu artış özellikle son yıllarda kendini gösterdi. İşte detaylar.
İnsanların koronavirüsün de hayatımıza girmesiyle evde kalma süreleri normale kıyasla arttı. Hal böyle olunca yiyecek ve içecek tüketiminde de artış görüldü. Bu artış kahve tüketimine de yansıdı. İnsanlar evde kaldıkça sıkıntıdan bir şeyler tüketiyor gibi görünüyor. Ancak bu kadar çok kafein tüketmenin de vücuda etkileri var. İlk olarak günde altı bardaktan fazla kahve içerseniz bunama hastalığına yakalanmanız mümkün.
Araştırma sonuçlarına göre aşırı kafein tüketiminin beyin hacmi ölçüsünde direkt olarak etkisi olabiliyor. Türkiye çoğunlukla çay tüketimiyle ön plana çıksa da kahveye de ciddi bir ilgi var gibi görünüyor. Aşırı kafein tüketimi ile ilgili yapılan araştırma sonucunda “Tüm ihtimal ve olasılıkları da hesaba katarak düzenli yüksek kafein tüketiminin, beyin hacminin küçülmesiyle önemli ölçüde ilişkili olduğunu bulduk. Esasen, günde altı fincandan fazla kahve içmek sizi bunama ve felç gibi beyin hastalıklarıyla karşı karşıya bırakabilir” ifadelerinde kullanıldı. Türk kahvesinin kafein oranı diğer kahve pişirme yöntemlerine kıyasla daha az olsa da yine de dikkatli olmakta fayda var. Günde bir kaç fincan kahveden yukarı çıkmak aynı zamanda uyku kalitenizi de kötü yönde etkileyebilir. Sağlıklı bir yaşam için her şeyi ölçüsünde bırakmak en doğru yöntem olacaktır.
Apple iPhone 13 Serisi 17 Eylül’de piyasaya sürülebilir!