WWDC 20 etkinliğinin coronavirus yüzünden iptal edilme ihtimali çok yüksek

WWDC 20 iOS 14

iOS 14’ün tanıtılacağı WWDC 20 etkinliğinin coronavirus yüzünden iptal edilme ihtimali çok yüksek görünüyor. Apple bu yıl etkinlik yapamayabilir.

Türkiye’de resmi açıklamalara göre; 1 kişide görünen coronavirus salgını insan sağlının yanında teknoloji devlerinin de yoluna taş koymaya başladı. MWC 20, Google I/O 2020, Facebook F8 ve E3 2020 etkinliklerinin ardından şimdi de iOS 14’ün tanıtılacağı WWDC 20 etkinliğinin iptal edilme durumu ortaya çıktı.

İtalya maçları Corona virüsü nedeniyle felç oldu

Haziran ayında Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek olan bu etkinlikte, iOS 14, macOS 10.16, iPadOS 14, watchOS 7 ve tvOS 14 sürümleri tanıtılacaktı. Ancak Santa Clara Belediyesi 11 Mart – 31 Mart tarihleri arasında kamu kurumlarının ve özel şirketlerin etkinliklerini iptal ettiğini açıkladı.

Worldwide Developers Conference 2020‘nin de Santa Clara‘ya bağlı olan San Jose Kongre Merkezi’nde düzenleneceği düşünürsek, etkinliğin askıya alınacağını şimdiden söyleyebiliriz. Haziran’daki etkinliğe daha aylar olmasına rağmen, insan sağlığı açısından etkinliğin iptal edilmesi oldukça mantıklı bir seçim olacak gibi görünüyor.

WWDC 20

Teknoloji devleri yeniliklerini tanıtmak için illa ki binlerce kişiyi konuk etmek zorunda değil. YouTube veya çeşitli platformlar üzerinden yenilikler önceden kaydedilmiş bir video ile tanıtılabilir. Muhtemelen Apple da böyle yapacak ve iOS 14‘ü uzun uzadıya bir video ile tanıtacak.

Henüz coronavirus salgınının bir tedavisi veya aşısı bulunmuyor. Aşı bulunsa bile bunun dağıtımı 2021 yılını bulacaktır. Bu yüzden 2020 yılında teknoloji devlerinden etkinlik görmeyeceğiz gibi görünüyor. Hatta iPhone 12‘nin tanıtılacağı Eylül etkinliği bile iptal edilebilir.

iPhone 12 tasarımı büyük hayranlık uyandırdı

Tek engel burada etkinlikler değil. Üretim hattının büyük bir bölümünün Çin’de olmasından dolayı stok sorunları da yakında başlayacaktır. Hatta bu yıl yeni nesil oyun konsolları ve iPhone 12 modellerini bile görememe gibi bir ihtimalimiz bulunuyor.