WhatsApp sosyal mesafe sticker’ları yaptı

whatsapp sosyal mesafe

Whatsapp Covid19 pandemisi nedeniyle hayatımıza giren sosyal mesafe kavramına gönderme yapan bir güncelleme yaptı.

Yeni güncellemeyle beraber WhatsApp sosyal mesafe sticker’ları yayına girdi. Artık kullanıcılar birbirine Covid-19 temalı, sosyal mesafe ve hijyen konulu sticker’ları gönderebilecekler.

Anında mesajlaşama uygulamasının 2 milyardan fazla kullanıcısı olduğu düşünülecek olursa, bu sticker’ların Covid-19 hakkında bilinçlenme için faydalı olacağı da aşikar.

Kim Jong-Un koronavirüs yüzünden mi öldü?

WhatsApp’ın açıklamasına göre stciker’ları geliştirmek için şirket WHO ile yakın temas halinde çalıştı. 10 farklı dilde geliştirilen sticker’ların uygunluğunu ise Dünya Sağlık Örgütü onayladı.

İnsanları el yıkamaya, evden çalışmaya ve sosyal mesafe koymaya yönlendiren sticker’ların Covid-19 salgını devam ettiği sürece yayında olacağı tahmin ediliyor.

whatsapp sosyal mesafe

#EvdeKal kampanyalarıyla dünya çapında 3 milyardan fazla insanın evde kişisel karantinaya girmesiyle WhatsApp’ın kullanım oranında büyük bir yükselme görülmüştü. WhatsApp bu yoğunluk sırasında sahte haberlerin yayılmasını engellemek için, tespit ettiği sahte Coronavirüs haberlerini de silme kararı almıştı.

Sosyal medya ve internet şirketleri, Covid-19 konusunda bilinç kazandırmak için sürekli yeni adımlar atıyorlar. Kullanıcılar pandemi konusunda bilinç kazandıkça salgının yayılma hızının azaldığı dikkat çekiyor.

Dünya çapında salgının yayılma hızının son 10 günde artıştan, sabit seviyeye indiği dikkat çekiyor. Bundan sonraki aşamada ise ise pozitif vaka sayısının giderek düşmesi bekleniyor. Apple, Microsoft, Google gibi internet ve teknoloji devleri de bu amaç için uygulamalar yayınlamaya devam ediyor.