Corona Virüsü Aliexpress alışverişinden bulaşır mı?

Corona Virüsü Aliexpress

Corona Virüsü, özellikle Çin’den alışveriş yapanları korkutmaya başladı. Peki, Corona Virüsü Aliexpress alışverişinden bulaşır mı?

Çin’de ortaya çıkan Corona Virüsü, dünyayı esir almaya başladı. Dünya çapında yaklaşık 2 bin kişiyi etkileyen Corona Virüsü sadece Çin’de 56 kişinin ölümüne sebep oldu. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Bakanı Ma Xiaowei’nin; “Coronavirüsün yayılma yeteneği artıyor ve enfeksiyon sayısı artabilir” ifadeleri de dünyayı alarma geçirmişti.

Türkiye’de İstanbul Havalimanı’nda yaşanan paniğin ardından Denizli’de Corona Virüsü’ne yakalanmış bir Çinli’nin tespit edildiği haberleri gelmişti. 15 gün içerisinde kendini belli eden bu virüsten Türkiye’yi korumak için bir süre Çin ile olan ilişkilerin askıya alınması ve ülkeyen Çinli turistin kabul edilmemesi gerekiyor.

Bildiğiniz gibi bir çoğumuz Aliexpress’ten alışveriş yapıyoruz. Çinli satıcılar kargo dahil 3-5 dolara sattığı ürünler ile herkesi kendine çekiyor. Bu ucuz ürünlerin kanser yapma riskinin çok yüksek olduğu bilinmesine rağmen hala alışverişlerimize devam ediyoruz.

NBA maçlarında Kobe Bryant anıldı!

Uzun vadeli bir hastalık olan kanserin yanında etkileri daha hızlı olan ve ölümle sonuçlanma riski yüksek olan Corona Virüsü bu sefer alışveriş tutkunlarını korkutmaya başladı. Peki, Corona Virüsü Aliexpress alışverişinden bulaşır mı?

Corona Virüsü Aliexpress

Minnesota Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada; Corona Virüsü‘nün cansız cisimlerde sadece birkaç saat, laboratuvar koşullarında ise birkaç gün dayanabildiğini belirtiyor. Fedex’e göre ise; Çin’den Minnesota’ya bir kargo en erken 4 günde geliyor. Bu yüzden gönderici paketin üstüne hapşırsa bile virüsün ölmesi için fazlasıyla zaman geçiyor.

Aliexpress’ten Türkiye’ye ürünlerin en erken 1 hafta içerisinde geldiğini düşünürsek, virüsün etkilerinin pek görülmeyeceğini söyleyebiliriz. Ancak bunun kesinliğinin şimdilik kanıtlanmadığını belirtelim. Yani seçim yapmak tamamen sizin elinizde.


Yorumlar kapatıldı.