NBA maçlarında Kobe Bryant anıldı!

Kobe Bryant

Pazar günü geçirdiği helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden efsanevi atlet Kobe Bryant, NBA maçlarında anlamlı bir şekilde anıldı.

90 kuşağına basketbolu sevdiren Kobe Bryant, Pazar günü geçirmiş olduğu helikopter kazası sonrasında 41 yaşında hayata gözlerini yummuştu. Tüm spor camiasını yasa boğan bu olay sonrasında NBA cephesinden anlamlı bir hareket geldi.

Pazar günü oynanan San Antonio Spurs vs Toronto Raptors, Memphis Grizzlies vs Phoenix Suns, Portland Trail Blazers vs Indiana Pacers, New Orleans Pelicans vs Boston Celtics, New York Knicks vs Brooklyn Nets, Atlanta Hawks vs Washington Wizards ve Orlando Magic vs Los Angeles Clippers maçlarında efsanevi basketbolcu anıldı.

Bu maçların tamamında her iki takım da ilk topları 24 saniyelik sürede boşa harcayarak Kobe’yi taraftara alkışlattı. Geçtiğimiz günlerde Lakers maçını izlemeye giden Kobe, LeBron James ile el sıkışmıştı. Philadelphia’dan dönen LeBron James, uçaktan indiği sırada göz yaşlarına hakim olamadı. NBA’den Los Angeles Clippers’lı Doc Rivers da göz yaşlarına hakim olamayarak hüngür hüngür ağladı.

NBA 2K20 incelemesi

Yaşanan bu olay NBA yanında tüm spor camiasını yasa boğdu. “Bir sonraki Michael Jordan olmak istemiyorum. Ben yalnızca Kobe Bryant olmak istiyorum.” diyen Black Mamba, bir nesle basketbolu sevdiren adamlardandı. 8 numara ile başladığı kariyerini 24 numara ile Los Angeles Lakers’ta sonlandıran ünlü basketbolcunun kariyerindeki başarıları saymakla bitmez.

Kobe Bryant

Kobe, 1996-2016 yılları arasında; 5 NBA şampiyonluğu, 3 All Star Maçı MVP’si, 2 NBA Finalleri MVP’si, 2 Olimpiyat ödüllü, 1 Normal Sezon MVP’si, NBA tarihinin en skorer dördüncü oyuncusu ve bir maçta 81 sayı üreterek kırılması zor rekorlara imza atmayı başarmıştı.