Sony’den Rise of the Tomb Raider Eleştirisi

Sonyden Rise of the Tomb Raider Eleştirisi

Xbox’a özel olacağı açıklanan Rise of the Tomb Raider hakkında konuşan Sony yetkilisi, kendilerinin bu tür anlaşmalara ihtiyaç duymadıklarını vurguladı.

Yeni nesil konsollar mücadelesinde şu ana kadar PlayStation 4’ün gerisinde kalan Xbox One‘ı kullanıcılar için daha cazip bir hale getirmeye kararlı görünen Microsoft, önümüzdeki dönemin en merak edilen oyunlarının başında gelen Rise of the Tomb Raider‘ın Xbox’a özel olacağını Gamescom 2014 kapsamında duyurdu. Oyun dünyasında oldukça güçlü bir etki yaratan bu duyuru Xbox One için oldukça önemli bir adım olarak değerlendirilirken, Sony cephesinden eleştirel açıklamalar geldi.

Rise_of_the_Tomb_Raider

Microsoft‘un Rise of the Tomb Raider‘ı Xbox’a özel yapmak için yaptığı anlaşma hakkında açıklamalarda bulunan Sony‘nin Avrupa yöneticisi Jim Ryan, kendilerinin bu tür bir anlaşmaya ihtiyaç duymadıklarını belirtti. Sony bünyesinde yer alan stüdyoların PlayStation 4 için ilgi çekici oyunlar geliştirdiğini vurgulayan Ryan, PlayStation 4‘ün yeterince oyuna sahip olduğunu ve ilgi çekici oyunlar için üçüncü partilerle anlaşma yapmaları gerekmediğini belirtti.

Sony cephesinden gelen bu iğneleyici açıklamalara rağmen, Rise of the Tomb Raider‘ı kendi platformuna çekmeyi başaran Microsoft oldukça karlı bir anlaşma yapmış gibi görünüyor. Rise of the Tomb Raider’ın Xbox’a özelliği sadece belirli bir süreyi kapsıyor olsa da, oldukça sağlam bir hayran kitlesine sahip Tomb Raider’ın yeni oyunu için öncelik elde etmek Xbox One’ı yeniden yarışa dahil edebilir.

Tokyo Game Show’da Yeni PS4 Oyunları Tanıtılacak