Çok çalıştırılan işçiler ve taciz vakaları için mobil uygulama geliyor

Microsoft, Windows için OneNote uygulamalarını birleştirecek

Çok çalıştırılan işçiler ve taciz en fazla yaşanan problemler arasında yer alıyor. Özellikle bazı ülkelerde bu sorunlar adeta tavan yaptı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte göz atalım.

Bazı ülkelerde ne yazık ki çok çalıştırılan işçiler ve taciz olayları çok fazla görülüyor. Bu problemler nedeniyle şikayet telefonları neredeyse hiç durmuyor. Böyle bir konuda sorun yaşayan ülkelerin başında ise Japonya geliyor. Ülkede yurt dışından gelen kişiler taciz, usandırma ve aşırı mesai gibi şikayetler nedeniyle tükenmişlik sendromu geçirebiliyor.

Mesai konusunda sınır tanımayan bazı Japon firmaları ne yazık ki işçileri sömürme noktasına gelebiliyor. Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı liderliğinde ve uluslararası firmalar yardımıyla yeni bir mobil uygulama geliştiriliyor. Bu uygulama sayesinde yabancı işçiler çalıştığı firmaların haberi olmadan fazla mesai yaptığında bunu bildirebilecek.

Çok çalıştırılan işçiler mağdur olmayacak

Birçok şirket ne yazık ki çalışanlarına yeteri kadar değer göstermiyor. Bu durum aynı zamanda insan hakları sorunlarına neden oluyor. Konuyla ilgili Toyota, Softbank Group, Ajinomoto, ve Aeon gibi birçok platform devreye girdi. Yaklaşık olarak 200 civarında firma bu projede bulunacak.

Çok çalıştırılan işçiler

Japonya’daki yaşam üzerine yapılan araştırmalarda ülkede yabancı işçi sayısının yaklaşık olarak 2 katına çıktığı söyleniyor. Bu aynı zamanda 1,72 milyon yabancının yaşadığını ortaya koyuyor. Giderek artış gösteren yabancı işçi sayısı aynı zamanda bazı problemlere yol açıyor. Çok çalıştırılan işçiler şimdi ise haklarını koruyabilecek.

Samsung uygulamalarındaki reklamları kaldırdı

Yeni uygulama bu problemi ortadan kaldıracak gibi görünüyor. Özellikle son dönemlerde artan böyle vakalar en azından durdurulabilir. Peki sizce bu tür mobil uygulamalar Türkiye’de de kullanıma açılmalı mı? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.