Riot Games tacizle mücadele edecek

Riot Games tacizle mücadele

Dünyanın en büyük platformlarından bir tanesi olarak bilinen Riot Games tacizle mücadele için yeni bir rota çizme kararı verdi.

Günümüzün online oyunları adeta mantar gibi çoğalıyor ve gelen kullanıcıları kontrol etme imkanı da bildiğiniz üzere neredeyse sıfır Riot Games tacizle mücadele bunun için başlangıç olabilir. Herkesin çok rahat bir şekilde ulaşım sağlayabildiği online oyunlarda her türden insanla karşılaşmak mümkün. Bazı insanlar son derece anlayışlı ve kibar bir oyun stiline sahipken bazıları da oldukça yırtıcı olabiliyor. Elbette oyun içerisinde mücadele etmek ve bu doğrultuda sözler kullanmak oldukça normal. Ancak bazıları bu işi adeta hakaret noktalarına götürebiliyor.

Online oyunlarda taciz büyük bir problem

Çevrimiçi oyun siteleri son derece büyük bir rağbet görüyor özellikle de Riot Games tarafından geliştirilen oyunlarda çok fazla kişi bulunması nedeniyle bazı sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Riot Games tacizle mücadele yeni

League of Legends oyunu bu tür taciz ve hakaret problemlerinin yaşandığı en büyük platformlardan birisi olarak biliniyor. Özellikle de genç oyuncuların çok fazla küfürlü konuşmaları ve taciz eyleminde bulunmaları sorunu daha da artırıyor. Riot Games Oyuncu Dinamikleri Yöneticisi Weszt Hart, “Toksikliğin anlamı kişiden kişiye değişiklik gösteriyor. Toksik, çok subjektif ve ihtimallere karşı bizi nasıl körleştirdiğini görmekte ise başarısız olduk” diyerek önemli bir konuya değinmiş oldu.

 

Online oyunlarda kullanılabilen toksik kelimesi ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. Bundan sonra bu tür ifadeler yerine daha çok oyuncu etkileşimleri örnek alınacak.